Јас па се нервирам во оваа кај што го носам само жолчка даваат, риба нема во менито, од месо само телешко. Ќе гледам за викенд да надокнадам. Малку касно ве читам, ме интересира за Лино. Досега немам купено мислев сите се со додаден шеќер. Ако може некоја мајка што има производи да ми каже во кои нема додаден шеќер и дали од педијатар ви се препорачани? Во прав се и само со вода се спремаат?
11+++ Д-мусли Холе со ад У-круша,малина,јагода и диња проба Р-лосос,компир,морков,брокула,кромид и супа и направив морков,кромид,брокула и малку леб У-сладолед домашен банана какао кокосово масло и јогурт В-леб и кашкавал Д-леб и омлет У-пола слива и Монте само белиот дел Р-бевме излезени и носев готова каша пилешко со кус кус на Холе,но јадеше крап,краставица со лимон и лебче В-Бисквити со ад Д-Фрутолино и банана У-смути јагода,јаболка,боровинка Р-Болоњезе В-Леб,кашкавал и јогурт
8+ Д. ДМ каша слива, круша и јаболко со житарки (8 м кашата со парчиња, фино мина). Р. ДМ каша веге - компир, морков, сладок анасон В. Хип со гриз
8+ Д: пилешко(3 ден)+ брокула+ кромид+ авокадо+ палента Р: печено јаболко и круша+ амарант+ 1 бисквита лобело
8+ Д: просо, шмукалче хип со банана, круша, јаболко Р: грашок (1ден), телешко, морков, кромид, масло В: ноќна хип со јаболко
Ми се виде глуп составот на ручекот, па додадов бело месои домат. Глупа е кашава за така. Што сум ја зела појма немам.
7+++ Д: Пченичен гриз со круша и цреши (прв ден) Р: Телешко, блитва, 2 3 лажички тиква од тегла што ми остана, тиквичка
Ајдамер и давам многу го сакана лепчето и го пржам со јајце премачкано и на малку маслиново масло,и давам и на Хомолје крем сир
7+++ Д: бл готова каша слива јаболко...се развриште 30м порано за јадење Р: Батат, тиквичка, морков малце, пиперка кромид мм
9+++ Д: хип инстант каша просо и јаболко Р: полнети тиквички со пилешко и компири У: проја В: ад млеко со бисквити
8+ Д: хип готова круша, слива, житарки (готова поради сливата) Р: грашок (2ден), компир, морков, пашканат, тиквица, кромид, масло В: палента и кисело млеко
7+++ Д: гриз, цреши, круша. Не ја сакаше баш додадов кисело млеко и ја изеде. Р: жолчка, тиквица, брокула, пиперка, младо компирче
Д:кајсија, слива,јаболко и гриз(семолина) Р: 2лаж.палента, 3 китки брокула и пола тиквица. Се радувам могу за ручекот дека без батат поминавме Го изнагушкав и избацував дека ми јадеше. Ај си викам ќе тргне работава со зеленчукот.