Д: авокадо, банана, јогурт. Р: рижото со аспарагус (2 ден) пармезан. В: плескавички од компир, тиквица и риба.
Д. ДМ каша со јогурт (ни на гурање не помина повеќе од 60туна грама) Р. Холе тиква, ориз и пилешко - цела ја смафта В. ДМ со банана
Еве и јас да се приклучам. Ние два доручеци имаме затоа што уште од 4 месеци јаде јогурт и леб и тоа како must do е Д1: лепче дробено со кефир/јогурт Д2: овес со овошје Р: зеленчук со ориз/кус кус/ хељда и не секој ден телешко или крилца му варам (Некогаш жолчка со авокадо и ориз) В: палента со абц сир/ каша од јаболко на хип мислам и додавам АД и бананче ---инаку, му печам леб со зеленчук, ужина му давам флипс на лино или кекс на лино исто. Јаде телешко со ориз и патлиџан, супа од крилцето со фиде и зеленчук, интегрални макарони јаде исто со грашак итн... Цица преку цел ден кога сака. Распоредот ми е тој, менувам овошје и зеленчук и житариците
7+++ Д: Круша, цреши (2 ден) палента Р: Мисиркино, брокула, морков, ориз обичен ќе дадам до сега инстант му правев и мм
9+++ Д: тарана со павлака Р: телешко со ориз У: овошен јогурт В: гриз со тиква и јаболко и цимет Бебе овошје не сака да смисли во последно
8+ Д: кисело млеко(2ден)+ ориз+ спанаќ+ пашканат+ морков Р: авокадо+ банана+вишни+ круша+ бисквита Лобело
8+ д. Кајсија и јаболко со житарици хип каша Р. Телешко мевце. Компир, домат, кромид, тиквица и морков (засукав ракавите на одмор) хахахха В. Хип со бисквити
7+++ Д: Банана круша и овес + 2, 3 лажички кисело млеко прв ден се скисели бебе Р: Батат, блитва, карфиол, кромид мм Јас дадов каша на хип со пилешко грашок и домат. Така го воведов доматот преку пилешкото
8+ Д: овесни снегулки, јаболко, вишни Р: боранија (1ден), батат, морков, тиквица, кромид, лук, масло В: ако се намолиме ќе смислам нешто. Вчера: Д: хип каша ориз, праска, јаболко Р: грашок (3ден), пилешко, тиквица, морков, кромид, масло В: авокадо, киноа и кисело млеко
Дали ги раствараш јогуртот и киселото млеко и дали треба да се раствораат? Јас давам чисто не растворено прашањето ми е да не грешам?
8+ Д: батат+ јаболка+ слива+ банана Р: кисело млеко(3ден)+ брокула+ карфиол+ кромид+ палента В: хип бисквитна каша со јаболко
7+++ Д: цреши, круша, овес, какао(прв ден) Р: мисиркино, компирче, пашканат, тиквица, малку морков, мм
Д: Палента авокадо јаболко У: праска Р: телешко батат пиперка кромид брокула В: 7 житарки ноќна на хипп