Здраво сакам да воведам телешко,но треба по мала количина да подготвувам,како ја спремате вие,дали варите за цела недела и замрзнувате или секој ден по малку. И како комбинирате како најмногу го сакаат вашите малечки,пошто ние повеке јадиме овошни кашички,не сака мн зеленчукови. Поздрав и убав ден
Д: ориз, банана,јаболко,авокадо Р: просо,карфиол и тиквица Лук дадов еднаш и толку. 2 дена мирисаше,наместо на бебе на лук. Има време понатаму ќе јаде..
Секој ден по 30гр го варам. Некогаш во експрес лонец, некогаш на пареа 40тина мин. Комбинирам со компир, батат или ориз како база и било кој друг зеленчук за вкус. Кромид, праз, целер и пашканат како зачини ги ставам поединечно и комбинирано..
8++ Д - овес, јаболко, цреши (1ден) Р- леќа, компир, морков, пашканат, тиквица, кромид, лук, масло В - просо, јаболко, кисело млеко Вчера Д- спелтини снегулки, јаболко, круша Р - ориз, блитва, јајце (1/,кисело млеко В - овес, јаболко
1 чешне дадов, варено со зеленчукот. Дали јас дека не јадам лук па многу го осетив мирисот, не знам.И за празот велат мирисал. Следно сакам вишни да дадам. Тие би ги купила замрзнати..Само да ги сварам? Ами лушпата на нив? Имате воведено? @Alishan30
Јас баш тука мила ја прашував и како неа направив од едно тоа чешне само кругче исеков мало и тоа го дадов. Мислам дека чешне на 150-200г е многу. Иначе можеш следен пат да ставиш да се вари и да не го блендираш само извади го пред крај. Вишни не сум дала ама црешите ги давам обарени со лушпа така прочитав во хрватската ама домашни ми се овие непрскани и затоа така ги дадов. Какви замрзнати најде на фриком или други?
Многу си дала лук затоа толку мирисало, а и може проблеми со меше да му направиш. Од едно чешне малце ќе исечеш еден лист што се вика. Инаку вишни дадов замрзнати на фриком, а цреши имам домашни, и едните и другите ги варам во готвачот и ги блендирам без лупење
@Milkiway @Mila_Skopje тоа е, дадов повеќе моја грешка.Среќа без последици. Требаше тука да прашам прво за количина.. Д:палента,јаболко,авокадо Р:тиква и гриз
7++++ Д: парчиња круша и јаболко + 3 житарки микс посебно Р: печена тиквица и морков со малку несолен путер, жолчка и карфиол сварени. Прв пат ручек парчиња, ќе видам како ќе оди.
7++++ Д: Јаболко, цреши и хип инстант со 5житарки Р: Мисиркино, ориз, морков, кромид, грашок В: Палента и лупило бисквита со ад
може да ми кажеш кои беа 5те житарки. Се да ги земам и никако да ги земам. Многу ги сакаше големата. Имаа некој убав благуњав вкус. д. Банана, авокадо и вишни со овес Р. 1/4 жолчка, блитва, ориз, морков, тиквица и кисело млеко В. Холе ноќна со банана