Д: гриз, авокадо, цреши (2ден), јаболко Р: пилешко, батат, морков, тиквица, кромид, масло В: палента, јаболко, кисело млеко
Д: палента и слива Р: брокула, ориз, кромид, кисело млеко, маслиново масло. Од колку месеци почнавте и со ужинка?
Д. Јаболко, кајсија и житарки Хип Р. Тиква, просо, морков, кромид и мисиркино месо. В. Хип бисквити ноќна
7++++ Д: парчиња банана и јаболко намачкани со гриз ( треба да ја совладам блв за доручек ) Р: батат, брокула, тиквица, пашканат, кромид, мм
Иларија 6++ Д: Овес со круша и банана Р: Просо со батат, морков, тиквица, кромидче и мм Јади околу 200гр по оброк, да не е многу?
па на 6 месеци многу е да има 2 оброка по 200 ГР. д. Слива, јаболче и гриз Р. Макарони, морков, тиквица, маслиниво, кромид и телешко В. Хип ноќна со банана
Воведов втор оброк на точно 6м по препорака од педијатар. Давав 120-140гр каша, но плачи вришти за да и дадам уште. Не се смирува додека таа сама не престане да јади
За некој ден 10м Д: фрутолино Р: јагнешко со млад компир У: проја В: две кифлички со зденка Д: пица од киснато просо со доматно пире и кашкавал Р: тиквица, брокула и мисиркино месо со доматно пире У: сладолед во базен го јадеше В: тарана со павлака Д: кифлички полнети со изварка Р: телешко динстовано со морков и печен ориз У: американски палачинки без ништо си кинеше и јадеше В: лепче со абц намаз, пола јаболко и пола банана
7+ Д: јаболко, бисквити и млеко (ноќна каша на хип) Р: тиквица, морков, брокула, пилешко, компирче и путер. Сакам да прашам од вас по искусните, јас му давам обичен пилешки стек, а денеска еден пријател ми рече подобро било пилешки копан да му давам бидејќи белото месо(стекот) го боцкале и не било убаво за него да го јаде, па сега се мислам дали е во право?
Јас не сум многу поискусна ама да спомнам. Да побараш од село од некои проверени луѓе пилешко, петле да земете. Јас давам ама само домашно и не давам само бело месо туку мешам и од делот кај коските, потемно што е.
По него ќе видиш дали е многу или не. Син ми на 7м почна со 2 оброка по 200гр напредува како што треба 300-500гр на месец и мене ми плачеше кога ќе му дадев 150гр па покачував
Д. Авокадо, банана, праска и спелта Р. Ориз, тиквица, морков, кромид и мисиркино В. Холе ноќна план за утре Д. Јаболко, сува слива и хип житарки Р. Блитва, просо, 1/4 жолчка, тиквица и морков В. Палента, моцарелами к. Млеко