Д: лепче со зденка со 300 молби и на крај јадеше домашен бурек од хелда како мама што доручкуваше Р: мусака У: шмукалче и пола банана В: ноќна каша ќе дадам од хипп ако ја сака Д: јајце пржено на малку путер со домат и лепче Р: сладок компир и телешко У: пудинг нестле В: лепче со кисело млеко
8 Вчера Д: Банана и овес прв пат испасирани со вилушка ама моево се подави он не џвака голта не знам како ќе се научи на парчиња Р: Батат, тиквичка, блитва, лук, кромид В: Хип бисквита Денес: Д: Јаболко, слива палента Р: Телешко, компир, пиперка, морков В: Гриз, бисквити и ад
Д:палента од Хип, морков,зелена пиперка(1ден) Р:слива,круша,цреши,семолина Што да воведам следно од овие работи: -телешко месо -жолчка -млечни продукти Кое прво да дадам од овие? 7 месеци сме.
8 Д: овесни палачинки со цело јајце (прв ден), кајсија Р: батат, тиквица, пашканат, ориз, кромид, мм В: ноќна на хип
8+++ Д: диња, авокадо, јогурт Р: телешко, боранија, компир, тиквица, морков, мм. В: јачмен, босилок, тиквица, риба.
Д: просо, 1/2 банана, 1/4авокадо 2 мали кајсии Р: пилешко, млад компир, пашканат,морков,тиквичка и пиперка, м.м В: хип пченка со ад 8++
Д. Тиква, гриз и 1/2 жолчка Р. Леќа, тиквица, кромид, батат, лук, домат В. Палента, моцарела и к. Млеко ако е мн густо
Д. Кајсија, праска, авокадо, спелта и просо Р. Грашак, компир, тиквица, домат, кромид и телешко В. Бебевита (ваљда вака беше) ноќна со какао, банана и бисквити. Вчера приметив дека ја смениле формулата и е органска сега.
Д: гриз + 1/2 банана + цреши + малини + 1/4 авокадо Р: ориз+ блитва+ тиквичка+ младо кромидче+цела жолчка, малку путер. Додаток кисело млекце 2 лажици, со сила ги изеде В: инстант овесна на холе со ад+ парче тиква печена. Цел ден житарки ни се погоди, за промена малку од компирите и бататот . А не сме љубители на млечна исхрана која не е ад 8++
Д:праска,кајсија,авокадо,гриз Р:палента и тиква.Не сакаше да јади никако, ставив една ло бело бисквита и ја изеде. Првпат давам бисквита, не по моја желба. Трет ден не сака ручек и морав некако да направам..
8++++ Д: киноа варена со суви сливи, банана, круша Р: макарони, тиквица, морков, брокула, кромид, лукче, масло В: ноќна хип со банана и какао (излезени бевме и алтернатива беше ова и среќа јадеше) Вчера: Д: спелтини снегулки, праска, јаболко Р: компир, пилешко, морков, блитва малце, кромид, масло В: палента и кисело млеко
како ги даде макароните? за утре имам цела жолчка, па планот ми беше сличен ко твојот ручек, плус лук Пс Да не беше во ДМ пред некој ден? Сретнавме во ќерка ми една девојка, баш така те замислувам тебе
Хаха секој 2 ден сум во ДМ така да може блендирани, ама на покрупно, сакам да ја учам парченца да јаде. Пробав, мн беа вкусни, баш шмек им даде зеленчукот. Мене најтешко ми е кога треба да дадам жолчка, со ништо не ѓи иде, освен можда со блитва и ориз или со палента и к.млеко
Од кога јадете парченца, колку заби имате ако тоа има некој удел? Мојава мислам на 2 год ке почни да јади вака како што е мрзлива . Какво доматно пире користите, го динсташ и него или директ додаваш во каши? Супер ви оди,браво за бебушот
Какви смокви давате и пастрмка како припремате? Дали откако воведовте цела жолчка давате еден ден месо еден жолчка? Тенкју
Пастрмка печена во фолија со неколку капки маслиново,парченце мало колку за бебе, така и ја чувам замрзната на парченца мали, можеш да печеш и зеленчук со неа заедно. Можеш и да вариш. 2 дена давам жолчка, 3 месо, 2 риба... кога давам жолчка не давам месо, обично ја давам со палента и к.млеко или ориз и блитва и др зеленчук