Хаха и јас прво мислев тоа дека е ни на крај памет дека е маслиново. А од кога се дава со масло инаку? И колку се става? Јас уште немам ставено
тука пишува од 6ти месец.. Иначе пробав денес на бебче сабајлечки круша да му дадам, цела порција ја изеде и бараше уште. Може прифаќа доручек или овошје подобро??
Д: просо, половина банана, половина јаболко и 2 кајсии Р: јагнешко, млад компир, млад кромид, тиквица, пашканат, боранија 1 ден, малку путер В:ванилино со ад млекце 8+++
Почнавме со ручек, ама сега се префрливме на доручек подобро ми го прифаќа доручекот. 5+ 3недели Д: авокадо + банана
Д. Авокадо, банана, малини и спелта Р. Телешко, карфиол, батат, тиквица, морков, кромид. В. Палента, к. Млеко и моцарела
Д: гриз, 1/2 банана, 1/2 праска, цреши, половина јагода 1 ден Р: ориз, блитва, брокула, младо кромидче, жолчка, маслиново м, и по незнам кој пат ке пробаме јогурт ама воопшто не ги сака ни него ни киселото мл В: хип пченка со ад и парче тиква варена
Д:гриз со какао Р: телешко со тиквица морков и малку кромид мм В:само слива (ова заради цврсти каки) Д : ориз со круша и јаболко Р: пилешка готова на хип В: цреши,јаболко и банана со две лажички кисело млеко. Д: чоколино Р : палента со жолчка и кисело млеко и мм В: снегулки со круша Д: гриз со јаболко и слива У: пудинг на лино Р: телешко со компир и морков мм В: ноќна кашичка бејби бисквит
Денешно мени, Војдан 7++++ Доручек: овесни снегулки, кајсија, банана, круша Ручек: месо од петле, млад компир, 2 тркалца батат, модар патлиџан, кромид, морков, маслиново масло. Вечера: палента со кисело млеко.
Д: овесни палачинки и малини Р: жолчка, тиквица, батат, кромид, брокула В: ноќна на хип од кутија Д: јаболко и микс житарки Р: компир, модар патлиџан, морков, варени па потпечени со путер В: гриз, банана,какао
Вчера Д:палента Хип, банана, 2 кајсии Р:телешко,млад компир,морков,зелена пиперка(бабура) Денес Д:просо,круша Р:ориз Хип,морков,тиквица,кромид
10+ Д: просо со вишни и смокви Р: компир манџа со јунешко и домат и неговото височество кромид го обожава У: овошна салата од цреши, кајси, праски, круша и јаволко све што имам дома В: чоколино без шеќер