Д. Јаболче, крувче, урма и овес Р. Жолчка, блитва, просо, кисело млеко, лукче, кромидче, тиквица и морков. В. Мусли со ад
8++ Д: овесна каша со малини, банана, ц.цимет, малку путер од бадеми Р: полнета пиперка со динстано мелено телешко, ориз, морков, кромид, тиквица В: гриз со нешто ќе биде
Да, од 7м и многу ми олесни во подготовка на оброциве. Не сака мислам прави ваци како да повраќа или не сака воопшто плука?
Мене ми одбиваше каша не отвараше уста, плукаше едвај две лажички ќе каснеше и сменав на крупно пасирано па на парчина и веднаш прифати.. Па мислам дека кога ќе биде спремна ќе си каже..
Д: просо, круша, кајсија (втор ден) малку киселко беше ама бебче си изеде сѐ, има сега доволно витамин ц
Здраво, незнам дали сум на вистинската тема (ако не пренасочете ме ) Имаме 10 месеци неможам никако да ја натерам да јаде овошје. Од старт не го сака од 5 месеци некаден почнавме со пробување вкусови и никако не го прифати.Банана и авокадо многу ретко може да апне и толку. Пробано е секако блендирано,пасирано,парченца,со цуцла за овошје.. и никако не сака се трга и плаче, додека пак фрутолино обожава да јаде. Совет дали постои уште нешто што можам да превземам или да оставам на времето
Д. јаболче, банана, боровница (1 ден), експандиран амарант и хип житарки р. телешко, боранија, компирче, морков, тиквица, кромидче в. Гриз со банана и ад
јаде мојава. Сум понудила само болоњезе, тоа едно што е као веге макарони со доматно и едно ориз со пилешко. На холе повеќе ми ги сака
7++ Вчера Д:банана, јаболко,гриз Р:телешко(30 гр.), морков,тиквица, блитва, кромид и м.м Денес Д:авокадо,1/2 круша, палента(Хип),1 праска Р:карфиол,морков и ориз(Хип)
Вчера Д: банана авокадо и лажичка грчки јогурт Р: манџа со спанаќ и ориз У: свежи боровинки многу ги сака В: две кифлички со урда Денес и утре ќе јаде тоа ние што јадиме, носам и готови каши па што сака тоа ќе лапка, не сме дома, а немам во план да кувам