9++ Д: спелтини снегулки, сува слива, кајсија, јаболко Р: ориз, жолчка, морков, кромид, тиквица, масло В: нешто со јогурт или готова со банана
Д. Јаболко, сува слива, урми, рибизли и овес Р. Тиква, компир, мм, кромид, тиквица и мисирк В. Хип гриз од тегла план за утре Д. Рибизли, цреши, банана и спелта со амарант експандиран Р. Жолчка, леќа, ориз, кромид, лук, тиквица, морков, домат В. Гриз, какао, банана и ад
7м. Вчера Д: просо, јаболко, слива, вишна (1 ден) Р: батат, морков, блитва, кромид, мр Денес Д: банана, круша, вишна (2 ден) Р: телешко, ориз, брокула, кромид, мм
Вчера Д: праска, јаболко, круша, цреши, кајсија Р: карфиол, авокадо, тиквичка, едно тркалце батат и мм Денес: Д: банана, цреши, нектарина и кришка јаболче Р: палента со незнам што Обожава овошни каши и намерно недавам житарки со нив од сабајле дека е претопло па малце полесно да му е
Многу сум возбудена, за месец дена ке ве дружам, педијатар ми кажа почнуваме со храна на четири ипол месеци да не е рамо (мајкс ми вика мало било уште)
Ние почнавме од 4ипол..правев мала пауза па 5м го фати. По мене на 5м е таман, 6м е касно. Ти си го знаеш бебчето моето е јадач над 1л му се фаќаше ад и стануваше гојазно, па воведувањето на исхрана го доведе во ред со килажата.
Јас би ти кажала-прати си го бебето кога е спремно. Матичниот мој ме советуваше да почнам со вкусови на 4 месеци. Јас почнав на 5 полни. И џабе се мачевме цел месец не сакаше лажичка да види, пиштеше и се корнеше уште на непробано. Пробувањето вкусови го минавме со плачки. Точно на 6 сама си отвори уста, па после неколку дена ѝ воведов оброк. Доближувај му храна до устата (пр, банана или некоја овошка што јадеш во моментот) види како ќе реагира, ако е спремно ќе се пушта по храната ќе ја сака.
Д: гриз, банана,круша Р: тава со јагнешко,компир,тиквица,модар патлиџан,кромидче,доматно пире, лажичка маслиново м. В: хип пченка со ад млеко 9+
Д: просо, авокадо, кајсија, банана Р: ориз, спанаќ, брокула, тиквица, жолчка,малку путер и малку цврст јогурт В: чоколино со ад 9+
Д. Круша, јаболко, банана овес и спелта Р. БЛ тегла пилешко и ориз. Излезени бевме. В. Пак сакаме - тегла хип банана. план за утре Д. Боровница, Јагода, јаболче и авокадо со хип житарки (мајка ми кога ја чува најлесно ми е ова да и оставам) Р. Телешко мевце, грашак, батат, кромид, лук, морков и домат В. Палента со к.млекце
Цреши како давате во кашичка? Лупени, варени..? Денес ги исчистив излупив и ги ставив да се варат ама од варењето некако киселки ми станаа… Едит: сум ја утнала темата, требаше во Воведување да пишам. И за сокчињата на хип сакав да прашам во кој однос ги разредувате со вода?
Имав домашни, ги дадов свежи. Извадив семка и лушпа и дадов така бидејќи јаде парчиња, а за почеток страв ми беше со лушпа. во кашичка ако се купечки обари ги малку па блендај.
7м. Вчера Д: оризови снегулки со глутен, банана, слива, вишна Р: просо, тиквица, морков пола - многу му се допадна Денес Д: јаболка, круша, слива Р: компир (1 ден), телешко, морков, тиквица, кромид, мр