Вчера Д:палента, круша, цреши Р:боранија(1ден), батат, тиквичка, бујон и мм Денес: Д:банана, авокадо и ад Р: боранија(2ден), телешко, компир, морков, кромид и мм Се надевам ќе јаде ручекот ич не го сака, овде прочитав дека некој прави финта во тегличка ја става кашата вчера ми пројде ќе пробам и денес Давав 4 оброка ад морав да укинам уште еден зашо нит млекото ми го пиеше нит јадењата ми ги јадеше утре секако на педијатар па ќе се консултирам со неа што како да правам
7+++ Д: палента со купечко смути од круша јаболко и банана Р: цвекло, компир, кромид, морков, тиквичка и малку путер варени во бујон
9+++ Д: овесни снегулки, банана, јаболко, круша, какао Р: варен зеленчук (боранија, морков, тиквица) потоа потпечени со жолчка В: житарка со кисело млеко
11м Д: овес со боровинки, банана и јагоди Р: мисиркино со сладок компир У: питулици со лук В: хип ноќна каша тегличка Д: просо со павлака Р: телешко со модар домат, домат и тиквичка печени претходно У: варен кочан и цреши В: кифлички Д: макарони со домата Р: компир манџа со јунешко и домат и пиперка со малку урда У: диња со младо сиренце (се убив од јадење додека бев бремена оваа комбинација, а и бебе гладам ја сака како за прв пат) В: супа бистра со двопек
Земав од жолтата, ја обарив и ја замрзнав Првиот ден 6-7 стапчиња Втор ден малце поише Утре една рака колку ми се фати толку сеа нема да препунам
9м Д: овесни палачинки( овес, јогурт, банана, пзп) и праска Р: компир, брокула, пиперка, тиквица, кромидче, лук В: мусли и кисело млеко вчера: Д: гриз, банана, јаболко Цел ден низ Скопје Р: тегла хип ориз, телешко, морков В: тегла лупилу банана бисквит
Вчера Д вишни(1 ден) банана амарант Р телешко ориз грашок тиквица Денес Д :вишни(2 ден)jаболко,праска,гриз Р :телешко,ориз,грашок,тиквица
9+++ Д: овес, авокадо, кајсија, јаболко Р: спанаќ (1ден), макарони, лукче, кисело млеко В: спелта (снегулки), какао, банана
7++ Д: просо, јаболка, цреша (2 ден) Р: компир, морков, тиквица, блитва, кромид, мр Д: банана, цреша, вишна Р: палента, кисело млеко (1 ден) - ич не му се допадна Д: слива, вишна, јаболко, кисело млеко (2 ден) - полн погодок Р: телешко, ориз, тиквица, кромид, мм Д: овесни снегулки со глутен, банана, слива Р: батат, тиквица, морков, лук (1 ден), мр
Па јас како најчеста комбинација тука викам така ќе му воведам....може со житарки ќе го сакаат. Утре пробај како мене со овошје (кое му е омилено), многу му се допадна така.