10 Д: бисквити хип со јаболко, банана, круша, праска Р: печена пастрамка со маслиново, варен зелњнчук компир, тиквица, морков, кромид, магдонос В: ноќна хип со какао и банана, ќе шетаме
11++ Д: просо со павлака (ми се смачи од еднолична храна на детево за доручек значи 5-6 намирници и тоа мора да биди ако е друго не отвара уста) Р: компири и пилешко во бел сос со малку пармезан У: шмукалче В: кифлички со урда и домат
8+++ Доручек: овесни снегулки, банана, круша, свежа праска(не ја варев), јаболка петровка и една бисквита. Ручек: телешко, обичен компир, сладок компир, кромид, пиперка, морков, тиквица, модар патлиџан и маслиново масло. Вечера: палента со кисело млеко.
Јас не всрам ништо овошје по препорака на педијатар. Прашај си мислам така ќе ти кажат, многу е олеснување за спремање доручек
И јас последниве 10-тина дена не варам веќе овошје. Денес крушата само ја подварив малку бидејќи мислам дека е увозна па ајде викам...
7++ Д: праска (1 ден), петровка, круша - многу му се допадна Р: просо, морков, тиквица, лук, мм Д: праска (2 ден), слива, јаболко, банана Р: компир, тиквица, блитва, кромид 7+++ Д: јогурт (1 ден), банана, јаболко, вишна - не му се допадна Р: телешко, ориз, тиквица, кромид, мм Д: јогурт (2 ден) овесни снегулки со глутен, банана - многу му се допадна Р: батат, тиквица, морков, лук, мр Д: кајсија (1 ден), цреша, петровка, праска Р: палента, морков, тиквица, кромид, мм Д: кајсија (2 ден), банана, круша Р: телешко, компир, тиквица, морков, кромид, лук, мр Последните два дена беа полн погодок и за Д и Р.
7+++ Д: просо, 2кајсии, петровка, нектарина и јогурт Р: ориз, тиквичка, брокула, 2л јогурт и мм Вчера: Д: слива, петровка, праска, палента и јогурт Р: компир, морков, брокула, мм и јогурт
Денес: Д: просо, банана, праска, круша и петровка Р: ориз, копанче од домашно петле, морков, кромид, пашканат, тиквица, батат, маслиново масло. В: требаше гриз пченичен со банана и ад млеко ама не бевме тука, се задржавме на педијатар и дадов Нутрино каша со бисквит за прв до сега во 9 месеци и ја изеде...
Д: овесни снегулки, авокадо, банана, вишни, мелени печени ореви прв пат Р:тава блитва, брокула, ориз, тиквица, кромид, путер, жолчка,кисело млеко В: инстант хип јаболко бисквит со ад мл Имавме и 3 шишиња ад хип комб 2, две по 170 и едно 200мл готов оброк, почна некој штрајк посебно со утринсково млекце, ама немам нерви повеќе за нервирање, отрпнав, удрив на пивце и цела куќа одма повесела 9+++
7+++ Д: гриз од крупник, петровка, слива, кајсија Р: ориз, тиквица, пашканат, лук, мм Д: круша, праска, петровка Р: палента, пиперка (1 ден), морков, тиквица, кромид, мр Д: пченични снегулки, банана, цреша Р: телешко, батат, пиперка (2 ден), морков, лук, кромид, мм
9 Д: овесна каша со малини, вишни, какао Р: паста болоњезе В: гриз, кисело млеко, банана Едит: и путер од кикиритки во доручекот имаше
11++ Д: палачинки со сиренце и павлака Р: пилешко со ориз неутрална павлака и кари У: диња В: макарони со доматно пире, маслинка и оригано
7+++ Вчера: Д: палента, слива, круша и ад Р: ориз, блитва, тиквица, брокула, лук, путер Денес: Д: банана, петеовка, круша, ад и 2 лобело и цимет Р: компир, морков, тиквица, брокула, мм и лажица јогурт Утре: Д: гриз, банана, вишни и слива, и кокосово Р: мисиркино, батат, пиперка, морков, мм, лажица јогурт ( ставам на секоја зеленчукова само вака ми ги јаде)
Дааа и мене ми рече ама никако не ми ја јаде кашата и ептен малце јогурт колку да створи навика за ручек па се надевам дека нема да морам понатака
Ако можеш да пробаш да ставаш јаболче малце ако не си пробала, ориз некоја лажица или ова истово издинстај го со кромидче лукче, па стави во рерна да се потпече па изблендирај. Со јагнешко полнета пиперка мојов обожава