9++ Д: Палента кисело млеко и круша У: банана јогурт и лобело Р: Леќа, батат,пиперка, брокула карфиол и жолчка...работава што најдов стајв У: Ад В: Тегла некоја ќе се шета
Здраво мамички за една недела правиме 7 месеци ве молам предлог за зеленчукови кашички не ми ги јаде никако И по препорака од педијатар можам да воведам жолчка па како ја воведувате и со што ја комбинирате ви благодарам ☺
Завчера Доручек: Авокадо, половина жолчка и палента, по 3 саати душата си ја исповрати па жолчката ќе ја паузирам Ручек: компир, морков, тиквица и малку јогурт Вчера: Доручек: Јаболко, нектарина и овес Ручек: телешко, брокула, карфиол, морков и компир. Не ми го бендиса ич, едвај неколку лажички пикнав. Денес Доручек: Јаболко, слива и гриз Ручек: готово кашиче најверојатно, пилешко со зеленчук. Ако стигнам да зготвам ќе биде цвекло, морков, тиквица и палента.
7++++ Д: овесни снегулки, банана, нектарина, јогурт, кокосово и цимет Р: батат, тиквичка, боранија, јогурт
Д: палента со кисело млеко Р: пилешко со макарони во сос и пармезан У: диња В: овес со млеко тиква и јаболко Слабо ми јади деновиве
7++++ Викендов Д: пченични снегулки, банана, цреша Р: телешко, модар патлиџан (1 ден), компир, пиперка, кромид, мр Д: петровка, круша, праска Р: печена тава со модар патлиџан (2 ден), батат, морков, тиквица, кромид, лук, мм - како за промена топ беше Денес Д: ржани снегулки, банана, вишна Р: батат, грашок (1 ден), морков, пиперка, лук, мм
Neutralna pavlaka i parmezan Nekogas Domatno pire origano i meleno Pavlaka i zdenka Puter, brasno i mleko i kaskaval Koga kako ke mi dojdi
Не, ниту едни снегулки не ги воведував како со останатото што правам по 2 дена. Тој ден кога давам за првпат не воведувам ништо ново и следам реакција цел ден, најмногу за глутенот. Сите снегулки ги спремам на принцип како што ти пишав за овесните.
Д: палачинки солени со урда, павлака и краставица Р: полнети тиквички со пилешко У: пудинк лино В: кифлички со зденка
7++++ Д: палента со нектарина, слива и цимет Р: мисиркино, ориз, модар патлиџан(1ден), тиквичка и путер Видов дека имам модар наместо спанаќ ставив модар да го воведам и него сакам