Вчера Доручек: гриз, јаболка, нектарина и слива. Ручек: батат, тиквица, леќа, пиперка, 2 шери доматчиња, 1 кругче лук - веќе трет пат не ми јаде кашиче со батат. Не го давам некој период да видам дали е до тоа.
7++++ Д: банана, круша, јаболко, кисело млеко и лобело х3 Р: компир, морков, карфиол, модар патлиџан (2 ден), путер
7++++ Д: банана, круша, цреша Р: телешко, грашок (2 ден), компир, тиквица, кромид, мр Д: просо, петровка, вишна Р: боранија (1 ден), батат, пиперка, модар патлиџан, морков, кромид, лук, мм
Доматот го обаруваш или свеж го даваш? И сакам да прашам за моцарелата. Колку дена по отварањето ја давате на бебе? Или ја користите до датата на амбалажата ?
Во случајов денес на путер малку ја пржам и јајцето го ставам. Али и домат свеж давам со ручекот претежно Или кифличка домат и кашкавалче претежно за вечера. Моцарела од кога ќе отворам од 3-4дена давам колку ќе се изеде толку послем 5дена отворено ја јадиме ние на бебе не сум дала. Овде баш прочитав А и младо сиренце да земиш појке од 5-6дена не издржува Од 6м све давам свежо и овошје и зеленчук не обарувам
11+++ Д: лепче домат и кашкавал послем три оброци фрлени Р: лосос со брокула, компир и морков У: шмукалче В: чоколино ако сака ако не пица како за нас само без сувомеснато
8 Вчера Доручек: круша, нектарина, овесна каша Ручек: пилешко, компир, домат, брокула, карфиол, морков Денес Доручек: јаболко, слива, палента Ручек: цвекло, компир, тиквица, морков Пак не сака да јаде детево, за ручекот абе уста не отвори, со прст и пикнав да проба само. Дали дека ни ја ни татко и не јадиме цвекло и она иста ќе биде нз, од мирисот мислам и се одби... Само фрлам јадење деновиве, доручекот едвај 100гр, ручекот 50-60гр. И се спрема другото запче да излезе обелено е местото... пукнав значи, многу ми е мака што не јаде...
Ајдамер зелена долина и парчина давам, а и растопен. Радтопениот сега почна да го јади иначе се давеше
Пробај парчина нуди Синко кога вадеше заби не јадеше па пробав со парчина така почна да јади и од тогаш мора да се парчина ако дадам каша ја плука
Многу ми е страв. Имам читано и гледано како се припремува јадењето, имам гледано и прва помош како се пружа ако не дај боже дојде до тоа ама не можам да се охрабрам. Се притресувам кога од кашиче ќе се засркне, од парчиња ќе припаднам, како што сум сама дома со неа...
Пробај со храна што е мека и се лизга видов 8м сте нема потреба од грижа чим све ти е гледано. Еднаш ми има направено стрес и тоа сега брзо со пиперка жива си ја грицкаше и ја плукаше што му дојде да голтни и тоа премало парче али зато сме до нив и ќе изреагираш нема место за страв. Понуди банана зрела, макарончина малечки, бисквитаа тие се да тврди али ги топат за секунда чудо се децава, средина на домат од оние што се помеки, јас почнав со компир пасиран и се гадеше али јадеше, сладок компир исто многу е мек поготово ако е со путер. Пробај види дали ќе ти ја прифати можи нема да сака ни парчина све е до дете