9 Д: путер од лешник(втор ден) просо, круша и банана. Р: макарони од спелта, тиквица, морков, лук потпечени со јајце, мм и јогурт В: кисело млеко и двопек
Дали имаш некоја табела по која се гледа за овие путеру од лешник, кикирики...? Од кога се воведуваат?
Немам ама путер од кикиритки воведов уште од 7 месеци. Се водам по тоа алергените да се дадат порано.
7+ Д: Овес, банана, круша, јаболко ( со вилупка ги изгмечив супер испадна нека се учи бебче малку појадро има 6 заби) Р: Батат, тиквица, морков и 1/4 авокадо.
Да, поделено ми е правењето Ако правам ориз го ставам во оризот откако ќе почне да врие и заедно ги варам Ако правам компир, батат на пареа
8+++ Д:ориз,блитва,јајце 1/4 (првпат. следен пат по 2 дена пауза ќе дадам пак четвртинка) Р: некое овошје со житарица(просо) ќе биде Вечер и праска ќе дадам на парченца.Се учиме парчиња да јадеме. *едвај се наканив јајце да дадам. Некаде пишува по осмина да се дава ама еве бидејќи од кај мене дома и од кај мм никој немал алергии решив по 4тинка од старт.И онака касниме со воведување. Со што го комбинирате најчесто?
Сакам да почнам со жолчка. Додека ја воведуваш ќе даваш нови вкусови? Педијатарот ми е на одмор па дури да се врати да соберам искуства пред да почнам.
Kolku vreme go varite baby beef, vo obichno tendzere, ne vo ekspres? Varev saat i 40 min pak kako nedovareno mi liceshe koga go izvadiv. Prv pat baram vakvo mevce, ne znam kolku mu e dovolno?
7 месеци Вчера: Д: слива, круша, банана, јаболко и семолина од хипп; Р: мисиркино (прв ден), компир, блитва, и пченка од хипп Денес: Д: слива, круша, нектарина и семолина од хипп; Р: мисиркино (втор ден), тиквица, батат, морков, пченка од хипп Утре: Д: кајсија, банана и јаболко ми останаа у случај да не докупам друго Р: Модар патлиџан (прв ден), тиквица, батат, пашканат и ориз од хипп
Може и да е преварено па уште поише да се стврдне Јас околу саатипол го варам зависи и од дебелината и дали ти е исецкано н акоцки или цело го вариш
8+ Д: палента, праска, диња(2ден), кокосово масло (ова беше врвно си направив и за мене) Р: телешко, боранија, батат, морков, модар патлиџан, пиперка, пашканат и путер
8+ Д: авокадо, банана, лобело и АД (Пасирано ) Р: мисиркино, компир, морков, модар патлиџан, блитва, путер
Д: гриз, банана, слива, боровинки и праска Р: пилешко со компир и многу таратур У: проја В: палачинки со павлака и сиренце Д: јајце со пиперка и домат и погача Р: шпагети со телешко и домата сам јадеше и беше многу забавно У: пудинк В: ќомлезе од преспа со јогурт Многу сака сукани работи, тестенини како мама
9 Д: мусли, јогурт, праска, вишни, малини Р: болоњезе од телешко, морков, тиквица, кромид и шпагети ќе му дојде како ужина, јадеше лубеница сега 2 саати после ручек В: ад, бисквита, гриз и банана
7+ Д:просо, круша, слива, нектарина, боровинки Р: мисиркино (прв ден), ориз и морковче (купена) 200гр ја изеде. Се зачудив..
Tреба да е меко и да се дели на конци, тогаш е готово. Цело го варам јас. На тивко вари го и додавај вода по потреба. Јас веќе воведов жолчка бебе е 8+++. Давав нови вкусови последната недела (два пати неделно давав жолчка, по шема) тогаш почнав со глутен, ама не давав 3 дена по ред туку преку еден ден.
8+++ Вчера: Д: семолина 6+ со сливи,праска и банана Р: модар патлиџан,карфиол,брокула и батат варени во бујон В: готова ноќна кашичка на хипп со јаболко бисквита гриз и млеко Денес; Д: просо со цреши круша и банана Р: спанаќ, малку кромид, жолчка и кисело млеко В: немам идеја
8+ Д: просо, пола банана, слива, кајсија и цимет Р: црвена леќа(1ден), батат, тиквичка, брокула, лук, путер и 2 лаж јогурт ( ова е полн погодок го направив густо ко потаж, цело го изеде)