Исто житарки слични како овесните во ДМ го има. Има кашички на бејби лове со овошје и крупник така почнав да го давам
8++ Д: овесни снегулки, јогурт, диња, крушка, јаболко, кокосово масло Р: ориз, спанаќ, тиквичка и јогурт
Вчера: 9+++ Доручек: овесни снегулки, круша, праска и банана. Ручек: компир манџа (компир, јунешко, морков, тиквица, кромид, пиперка, батат, маслиново) Вечера: палента со кисело млеко. Денес: Доручек: гриз, јаболко, банана, праска и неколку Лино бисквитчиња. Ручек: црвена леќа (прв ден воведена), компир, домашен патлиџан, пиперка, кромид, морков, маслиново, батат. Вечера: снегулки од спелта и овесни малку, ад млеко и банана.
7++ Dorucek: Jabolko,modra sliva,praska,cveklo(prv pat stavam vo ovosje i epten ni se bendisa) Rucek: Telesko,kompir,tikvicka,morkov,kromid, maslinovo Vecera ke bide zitarka so jogurt Patligan od koga pocnavte Imam domasen pa da iskoristam
Веро е преценето. Во Кам мислам побрзо се троши и е потазе. семолина е уствари гриз. Гриз е ознака за мелењето на житарката. Може да биде од се. И палентата е гриз од пченка. Ова гарант го знаеш Е на темава на форумов семолина го викаат гриз од ориз на хип, она во кутија. Некој почна така и оде возот спелта.
Д:амарант,круша,диња Р:телешко,компир,морков,боранија В:палента со абц крем сир и малку кисело млеко за текстура
10 Д: овесна каша со малини, вишни, малку банана, какао,путер од кикиритки У: Шмукалче хип од јагоди, банана и јаболко Р: омлет со краставица, патлиџан и леб В: мусли и јогурт
9 Д: овесни снегулки со круша и праска Р: телешко со батат, малку кромид и боранија (1 ден) В: палента со кисело млеко
8++ Д: гриз, диња, праска, пола банана,цимет и кокосово масло Р: мисиркино, компир, грашак, тиквичка, лук и мм В: хипп ноќна со јаболко Вечера денес првпат воведов изеде 50/60гр, може и уште ќе јадеше ама ми беше страв ко за првпат да не претераме ќе видиме ноќва како ќе се однесува, многу немирно спие изминативе ноќи све си мислам гладен е
Јас воведов денес вечера исто така хипп ноќна со банана и таа со јаболко ја имам купено ама со банана мислев подобро за прв пат. Изеде 4 лажици не знам колку грама дојде може 150гр. Еве го спие ко топ. Мојот почна да се буди два пати навечер сигурно беше гладен.. 7 месеци и три недели сме. Он топик: Д:3 корн на холе + пола банана + јаболко и 1 круша (пасирано) Р: батат, тиквичка, броколи, морковче и мм В: хипп ноќна со банана
7++ Dorucek: 3 vida zitarki,banana,jabolko,praska,cveklo Rucek: Grasok,kompir,morkov,tikvicka,puter Vecera: Hipp nokjna,jabolko so biskvita
Колку време пред спиење ја даде кашата? И дали после тоа пиеше/цицаше млеко? Ние сме на ад, кашата јандадов 2ч пред спиење, за спиење млеко ама не го испи цело, ноќеска се разбуди дури во 4ч, млекото го испи во 20ч.
8+++ Д: просо, вишни, сливи, круша и кајсија Р: леќа, батат, пиперка, тиквичка, мм В: попара со к.млеко би сакала да пробам да видам дали ќе јаде
Ја дадов во 7 и вода тогаш и отиде да спие. Се разбуди два пати.. Не знам може правам нешто погрешно? Кога да ја давам? Ручек денес ќе му биде во 4.