Така направив ете го спие сеуште.. сигурно ќе биде вечерва млеко само еднаш и јас се изнаспав аууу конечно да одморам малце..
9++ Д:овесни,праска,банана,к.млеко Р:ориз,телешко грашок,морков,пашканат В: не сака да ја јаде .. Веќе 2 недели пробувам да воведам вечера и не бива.
8+++ Д: авокадо, банана, ад и лобело Р: мисиркино, ориз, тиквичка, пиперка и путер В: палента со урда
Не давам многу, по 120-130мл. по оброк. Еве го распоредот. Наутро станува и пие 120.Спие.Доручек во 10-11.Млеко 130мл во 13ч.Спие.Ручек во 16ч.Дотука јаде се. Спие.Вечера-не јаде... Му давам млеко бидејќи не сака каша па по 1 час некое овошје банана или праска ќе изеде.. Грешам негде,да сменам нешто?
9+ Вчера: Д: овесни снегулки варени со банана, слива и круша Р: телешко, морков, кромид и грашак, мм В: ноќна каша на хип Денес: Д: семолина со праска кајсија и малку банана Р: батат тиквичка спанаќ и жолчка В: палента со кисело млеко
Вака ок ми изгледа син ми по 200мл готов оброк ад пиеше и пак не го држеше. Не ми личи многу едино можеби е доцна јас кога воведов вечера во 17ч му беше и млеко 20ч и спиење. Се бидеше во 5ипол и се му беше на 3 саати.
Jas so prvoto dete sekogas go kombinirav so zelencuk no sega so vtoroto i so ovosje i super go bendisa. Mozete da kombinirate so bilo sto,zavisi sto imate vkuseno do sega
8+ Д: овес со хип органик Р: лосос компир и морков У: праска, круша В: ноќна каша хип и пред спиење пошо вп 12 заспива формула обавезно
Главното јадење со месо и зеленчук ми е скоро секогаш замрзнато, го готвам еднаш - два пати неделно па одмрзнувам. Не е реално секој ден да се готви, а и нема никаква потреба. Скоро се може да се замрзне и без проблем да стои така минимум 3 месеци. Само компири не треба да се замрзнуваат, иако не знам причина. Има едни мали стаклени садови како коцки во Jumbo; тие се баш корисни за замрзнување, секако е дебело стакло што може и да се замрзнува и да се загрева. На лице место подготвувам снегулки што се варат само неколку минути, но и тие некогаш ги давам два дена по ред. Секогаш што и да готвам правам повеќе од тоа што ми треба, и гледам да е нешто што и јас би го јадела. Пример ако готвам житарица или јајца, правам повеќе, па можам и јас да јадам. Секако повеќето јадења можат да стојат по 3,4 дена во фрижидер. Зеленчуци обично готвам неколку ствари на пареа во тенџере горе, а долу во тенџерето во вода се вари месото, во таа вода може да ставам и грашок, грав, леќа за да добијам и такви оброци, значи од едно готвење да добијам повеќе оброци.
7+ Д. Круша, јаболко, слива и бисквити на хип Р. Морков, компир, тиквица, кромидче (малку), брокула и цвекло (прв ден цвекло, ама беше вкусно малку појак мирис на цвеклото ама направи мав) В. За вечера готова на хип со какао