Одамна не сум пишала 10++ Д: палента и круша У: Јогурт и вишни Р: Болоњезе макарони, јунешко мелено, домат, кромид, лук, рендан морков и тиквичка малце В: гриз со ад и некоја бисквита
Ај и јас да пишам 11+ Д: киноа+банана+авокадо Р: телешко+ леќа црвена+ тиквица+ брокула+ з.пиперка+ пашканат+ мм В: житарици+диња+праска
8+++ Д: авокадо, банана, лобело и ад Р: телешко, батат, тиквичка, пашканат, брокула и мм В: ноќна на хип со бисквити ( уште се навикнува на вечерата, нејаде количински доволно)
8+++ Д: гриз, банана, праска, цимет и кокосово масло Р: ориз, брокула, тиквичка, спанаќ, лук и грчки јогурт В: ноќна на хипп
11 Д: овес + круша + праска У: банана Р: телешко, компир, морков, кромид, домат В: леб и кисело млеко У: хип шмукалче со круша и грозје
10++ Д:Просо, круша, јаболко У: Шмукалче бејби лове манго, банана, јаболко Р: Ориз, спанаќ, жолчка, брокула, морков и лук. В: тегла хип семолина со јаболко
8+++ Д: овесни снегулки, пола праска, пола банана, кајсија, јаболко, цимет и грчки јогурт Р: течешко, компир, морков, тиквичка, пашканат, брокула, мм В: ноќна мчлечна на хипп ( уште не ми јаде доволно количински за да му готвам и вечера па поминуваме со теглички )
9 Д: јаболко, круша и овесни снегулки Р: макарони, доматен сос и пилешко В: најверојатно лебче и павлака Прашање до мамичките што даваат парченца, колку количински јадат бебенцата? Приметив кога јаде парчиња количински јаде помалку. Нормално е? Она додуша и не е некоја голема јадачка, едвај 120гр со борење ги јади во кашичиња.
Зависи што е, ако е нешто кое многу го сака, ја јаде цела порција. Давај ѝ парчиња нека јаде и дохранувај ја со кашичка ако сака, за да бидеш сигурна.
E da,DEMEK osven ako nemas svoj,blizok da ti dade Jas imam edna tetkicka,komsivka pa si zemame cesto i sigurna mi e Zatoa ke zemam i za bebus
8++++ Д: гриз, диња, јаболко и кокосово Р: телешко, ориз, брокула, тиквичка, лукче, моцарела (1ден) и мм В: ноќна на хип со банана и какао