7++ Д1:Палента,јогурт,јаболко,праска проба 4-5 лажички Д2:Слива со јаболко Р:Посни макарони(без глутен) со мисиркино,кромид,лукче,морков и путер
*каков јогурт даваш , сакам да почнам и јас со млечни од утре . Како одеа по ред ? Дома имам на олимпус 2% грчки јогурт може тој ? *Давај инфо за макароните , кои се и дали ги блендираш
Битолски дадов, за грчкиот сум читала дека содржи многу протеини па као не одговарал за бебиња .. А јас само таков за мене користам место павлака. Макарони од овие имам, блендирам, бебе несака никакво парче да осети.. Ред на млечни не знам, ќе давам два дена јогурт, па урда несолена од Кам имам, па моцарела. Педијатарот ми кажа од 8ми да почнам, ама касно ми се гледа па си почнав од сега.
6 ++ Р: Јагнешко,брокула,морков ,праз и ориз В: Кекс со банана без шеќер(прашок купечка храна)1ден ама јас си ја изедов.
9+ Д: палента, кисело млеко, пола банана, зрела смоква (1ден) Р: хипп тегла со мисиркино, компир и пченка ( ненајдов мисиркино низ дуќани па завршивме со тегла) В: инстант банана/какао на хипп
Ние во Грција го даваме грчкиот јогурт можеш и на Олимпус а има и едни како кисело млеко се само педијатарот ни кажа полномасен да е значи не 2%
5++ Д: ориз, морков и малку брокула (откако изеде ми текна дека примивме рота и дека може ќе и биде потешко но ок е )
11+++ Д: палачинка со намаз Р: риба, зеленчук, мм. У: авокадо, праска, јогурт В: паста, сос од модар патлиџан, целер, домат, пармезан.
9++++ Д: 4 житарици на Хип со слива и круша Р: пилешко со ориз брокула и морковче У: крушка на парченца сечена В: лебче тостирано со малку павлака, и малку таратур- кисело млеко со краставица (не сака ни да види краставица па пробувам подметната да ѝ ја дадам)
Имам видено како кисело млеко ама козјо. Бучен козјак земав сега , олимпус ќерка ми го сака и тој дома го имам почесто и јас си го јадам Дајте идеи за ручек , некако како се едно исто да вртам 7+ e , црвена пиперка од кога може
9++++ Д: просо со банана, модра слива и малку грозје Ужинка малку дадов смути од кајсија и круша Р: кашичка на хип со мисиркино компир и пченка В: инстант ноќна каша млеко и бисквити
Авокадо со круша и јаболка Авокадо со праска/нектарина и просо ми е многу убава комбинација и малку банана.
Д- гриз со јаболка, круша и слива и цимет Р- јунешко со компир, морков,кромид,пиперка и домат В- јогурт со двопек Вечера оваа недела воведуваме и малку ми јаде ,само кисело За некој ден 8 месеци
10 м Д:палента,цвекло,банана Р:пилешко,модар патлиџан, кромид,морков,компир В: оризови тестенини со јогурт и урда