Д: палента, јаболка и банана Р: леќа, батат, тиквица и едно листе лук В: овесни снегулки, нектарина и јогурт
Со вода. На мајчино е кај мене. Али можиш житните инстант каши со ад доколку сакаш да ги правиш. Нека кажат другите каде се користат Ад.
8++ Доручек : овесни, банана, суви сливи Ручек: телешко, грашок, морков, кромид и мм Денес Доручек: палента, банана, капини ( прв ден) Ручек: цвекло, тиквица, компир. тиква и мм
Мајки,како ги подготвувате овесните и какви давате? Дали ги гиснете претходно ? Ние сне 10 ++Сеуште не сум дала а планирам
9+++ Вчера Д:просо, малце банана, сливи, јаболко, цимет Р: мисиркино, компир, морков, тиквичка, пашканат, лукче и мм В: овесни со кисело млеко и малце банана Денес Д: гриз, банана, ананас(1ден), кокосово масло Р:ориз, спанаќ, тиквичка, пашканат, лукче, маслиново В: 5жита од хипп со пола круша
Јас ги покиснувам со топла вода стојат неколку мин одма омекнуват , после ги додавам во блендер со житарките. Имаш мн врсти , јас давам на био космос сега. Имаш и во кутија инстант , ама јас не се дружам многу со тие во кутија работи
8 +++ Д: овесни, јаболко, капини ( 3 ден) Р: пилешко,компир,тиквица, карфиол,брокула, кромид и мм Д: круша, јаболко, цимет, амарант (1 ден ) Р: телешко, батат, цвекло, мм
9++ Формула Д: каша со пченка слива и банана У: малини и органски сок од јаболко Р: јунешко компир морков В: јаболко круша со плазма Формула
Мајки вие што доите 11 мес сме уште на доење и 3 оброци храна.Од течност давам само вода ,сокови не. Кажете ми кога воведовте друго млеко? Дали кога ке престане со доење или?
9+++ Формула Д: ајвар на лепче нароснато сиренце Р: пилешко компир морков У: пченка варена В: пудинг на лино (чоколадо)