Оризот и палентата со вода ли ги правите? Јас ако не ставам малку млекце не ми ги јаде, и обавезно вкус некое овошје или зеленчук.
Здраво малава има 5ипол месеци и почнавме со пробување на вкусови на кашички овошни но не ми ѓи сака ја понудив со јаболко два дена па круша два дена па банана ништо не профака и давам и плука некој совет што да и понудам
Zdravo...koga ke pocnam na rabota, maliot ke ima nepolni 9 meseci. Ke go cuva seki. Me interesira ,za vreme dodeka sum na rabota sto pravive so doenjeto?
10 Д: мафини со јаболка и банана Р: купечко кашиче шпагети болоњезе В: палента, јаболко, карфиол Меѓу ручекот и вечерата изеде и едно мандаринче.
Не би те советувала купечки, пробај зеленчук и нормално многу трпение. На некои бебиња им треба време да ја прифатат цврстата храна, мојата кога направи 8 месеци почна да ми јаде цели оброци. Сега има 9 месеци и уште е само со доручек и ручек, за некои две недели планирам да и воведам и вечера.
Исто бевме. Трпение,трпение,трпение.. Тек на 8 месеци се разјаде, се дотогаш беше џабе купено/зготвено, на се ми затвараше уста. А за 2 месеца имав воведено три оброка, нели со надеж дека ако не јаде на ручек, ќе се најаде за вечера. Сега е 8 и пол, и конечно можам да кажам дека јаде убаво, и тоа сите оброци. Само мора пред неа да има 20 играчки, и давам по една на секои 2 мин да ја врти и игра за да можам да ја наранам. Ама најбитно јаде де, не се жалам *** Д:Овес со круша и банана Р:Телешко,компир,цвекло,кромид и мм В:Хипп ноќна гриз,јаболко и праска