10+++ Д: омлет мафини со моцарела Р: ќебапчиња од риба, морков, батат, кромид, брокула В: палента со кисело млеко и банана
Денес Д: овесни со кисело млеко, криша, боровинки и кива Р: мисиркино со компир, морков, карфиол, тиквичка, лукче и мм В: ноќна хипп со бисквити и јаболко (овие денови ноќните на хипп ги јадеме користиме убаво време па на љуљашки јадеме ) утре Д: просо, банана, кива, боровинки Р: црвена леќа, батат, морков, тиквичка, лукче и мм В: веројатно пак од хипп тегле
Здраво мајки мојава има шест месеци и почнав со вкусови на кашички недака ни овошје ни зеленчук и понудив јаболко, круша,тиква,банана ,авокадо,праска од зеленчук батат,морков.компир.брокула несака ништо дали има некоја со вакво искуство и дали да почнам со житарки да и поудам тоа
Ти благодарам, овие ноќниве во тегленца ги немам овде а другиве ги има, ги користам понекогаш и готовите на хип за ручек, вкусни се и бебево ги сака.
Ние зеленчуковите воопшто не ги сака, овие ноќни ги обожава другите се силум прилике ептеннн ептенннн ретко. Се научи на домашно сеа со вакви купечки имам мака а дека почнав ма работа па ми се искомплицира се, и некад сакам да дадам теглича ама јок несака
10+++ Д: кајгана и кисело млеко Р: мелено месо со морков, кромид, модар патлиџан, доматен сос и зачини В: банана палачинки
11+++ Д:јаболко,овесни,2 лобело бисквити Р:пилешко,батат,модар патлиџан, карфиол и кромид В:банана,авокадо,палента и к.млеко
Едно прашање мајка. Кајганата на парченца ли ја јаде? Бравос ако е така. Мислам дека бебките ни се врсници. 01.12 е моето родено.
Да, претежно парчиња јаде, но мали. Не и давам поголеми парчиња па и ги ситнам, одлично си ги фаќа со прстињата. Едит: 10+++ Д: тостирано лепче со крем сир, мандарина Р: макарони со патлиџан, брокула, морков и доматен сос В: овесни со јогурт и банана
Имав ставено босилок и лук во прав. Инаку користам и оригано, понекогаш и црвен пипер, ова најчесто кога готвам за сите, па тргам за неа на страна и на нашето додавам сол, вегета...
11+++ Д:палента банана и тиква Р:просо,блитва,брокула и 1 жолчка В:инстант кутија ноќна од холе и јаболко
Konecno ni se vrati apetit posle virozata.. D: jabolko, kruska i jogurt (2 den) R: batat, tikvica, spanjak denes 7meseci, zdravje denovive i vecera ke vovedeme
Нели ти е рано за вечера , за 3 оброка да има на 7м многу некако да не е. На 7м обично треба да е веќе целосен ручекот , а вечера на 9м евентуално ако има потреба на 8ипол да а воведиш. Не дека и ја праев така на 8м почнав и ја со вечера оти лесто ми се будеше за цицање.
Nie sme na ad i so vkusovi pocnavme na 4++, prv obrok na 5+ a so rucek na 6. Taka da taman sme spored nasata sema vie moze ste na majcino zatoa pokasno