Вчера Д:палента, тиква, жолчка Р:ориз, патлиџан, авокадо, лук и кромид В:кузкуз со моцарела Денес Д:овесни со банана и смоква Р:пилешко,компир, брокула, авокадо В:палента со кисело млеко
6 месеци Ручек од деновиве 1.јаболко, крушка, морков и батат 2.морков, батат и тиквица и неколку зрна ориз
Што јогурт му даде за прв пат? Јас од утре ќе почнувам со јогурт или павлака и да те прашам оти не додаваш јогурт со житарки туку само јогурт и овошје?
Od grckiot davam, bevme bolni ovij period i ne mi jadese mng mng pa izbegavav da viveduvam novo, zitarka osven anarant i proso ne sum i dala uste, ke davam za nekoj den ovesni pa i biskviti lobelo mi se u plan
11++ Д: кајгана со патлиџан и пола кришка интегрално лебче У: бисквита и 2 залчииња банана Р: ориз со пилешко В: палента со урда и кисело млеко
Da se umesam, od toj doma sto go pieme. Momentalno na kuc nekoj jogurt e. I dadov ednas so palenta neso ne mi jadese bas, denes so oves poise i se bendisa
И јас и дадов од тој дома што го имавме, Бучен козјак и го бендиса многу. Првиот ден неколку лажички само и после со јаболче, пошто имаше запек се мачеше неколку дена, па после два дена со палента и таа комбинација ја бендиса скрос. Имам среќа се јаде детево, цело е на мајка , гурманче , стрвна шо да ти кажам.
11 Д: кајгана, јаболче, авокадо и јогурт Р: пилешко, макарони, морков, тиквица, кромид, едно лажиче павлака и мм - њам њам В: тостирано лепче со павлака и краставица
6+++ Vcera D oves i jogurt R tikvicka i morkov peceni so maslinovo-ova po blw Denes D probav palenta i pavlaka ama nejkese pa ovosna kasa banana,jabolko,kajsija od gotovite R luk,spanak i oriz so maslinovo-probav topcinja da napraam sama da jade ama se raspagaa pa si izlapka so lazicka
11+++ Д:цвекло,банана,палента Р:телешко,компир карфиол,кромид, морков,пашканат В:леб со кисело млеко и пола домат
11+ Вчера Д: банана палачинки Р: макарони со сос од зеленчук В: тост со кашкавал Денес: Д: пециво (нешто како пита излезе) со круша Р: леќа манџа В: нешто ќе импровизирам на роденден сме па најверојатно кифла со кашкавал ќе биде плус од дома ќе земам шмукалче