Каков имам дома. Гледам само да нема многу додатоци и адитиви. Вчера на пример користев едамер од Лидл.
Д: овесни, мандарина, круша, банана Р: просо, батат, карфиол, тиквица + изел едно тегле хип каша со компир, морков и телешко В: лобело бисквити со АД и банана
8 месеци Д: гриз, какао, банана, малинки Р: телешко, црвена леќа, морков, компир, лук и маслиново В: ноќна хип
Кое какао го користиш , и по колку му ставаш , многу ги сака готовите со какао , сакам и дома да му спремам
Од тоа дома што користиме. Или витаминка или свислион. Малку ставам, на врв на лажичка, колку за вкус.
Д:тиква и спелтини снегулки Р: телешко, компир брокула, морков В: леб и сос од авокадо,павлака,крем сир и грашок+ пола домат
Здраво мајки И овде да прашам Од 4ипол почнавме со вкусови Ми останаа уште ориз палента и просо Каков ориз користите? Од тој што е на хип за бебиња или мелен од сончева долина? И палента и просо какви да бидат?
Oriz isto od toj doma, palenta taa klasicnata od nase vreme ama ne mi ja saka ic, proso zemav od dm ok e. 7mes D...oves,jabolko i krusa i malce ovosna kasa sto ostana od predhodniot den R...tikvicka,morkov,paskanat,celer...ne go sakase vaka pa staviv pavlaka plus i se iznalapka
Ориз уште прво давање му дадов од нашиот, само сомелен во нутри булет. На Сончева долина оризот. Палента му давам од ДМ- органска. Просо последен пат купив на Подравка, исто органско ама подолго се вари, пред тоа користев на Кибела просо.
Јас ориз користам кочански.Моето многу го сака. Палента и гриз од хип. Гризот не го сака и не би му купувала повеќе. Инаку во состав гризот на хип е од ориз, пченка. млечна формула и некои масла. Сега да го дојаде тоа и тек нареден гриз ќе ми биде оној пченичниот обичниот но тоа кога ќе воведам глутен. Ајде вака да кажам оброк од деновиве. 6+ Р: круша, слива и палента. Р: јаболко, морков и палента Р: морков, компир и за прв пат маслиново масло.
9+ Д:палента со золчка и малку јогуртче Р:батат со морков, леќа, кромидче, лукче и мм В:млечен десерт на лино со кекс
Moze li na 3.5mesecno bebe vo ad mlekoto da se stavi edna dozerka biskvita, dozerkata sto e od ad mleko ili ne
НЕ! Зошто на 3.5 месечно бебе би му давала немлечна храна па и бисквита бе? На таа возраст му треба само млеко, твое или ад и ништо повеќе.