Еве шо имам јас некои рецепти : Тиквичка, батат, цвекло. Цвекло, јаболко, гриз. Јоболко, цвекло, амарант. Цвекло, тиквичка, пашканат, морков, лук ( со просо и месо или без ) .
Здраво мамички,. Ние сме 5++.Од 4 м. почнавме со вкусови. Се што сум дала досега јаде, само зеленчуковите понекогаш прави проблем, ама пак ги јаде. Не сме ги пробале сите намирници, ама добри сме. На ад сме. Понекогаш давам 2 пати во денот јадење, некогаш. Не брзам со оброците. Еве некои од праведните оброци: Печена тиква, печ јаб и печ морков и банана ммм Зел тик компир и маслиново масло Спањак, компир, морков зел тик и маслиново масло Слива и круша Банана, круша и јаболко Зел тиква и морков Печена тиква и печена јаболка Варена тиква и круша и јаболко (сите овие ги имам испробано, планирам да воведам и други намирници, досега се јаде, некогаш правам за 2 дена, некогаш за 1 ден.) Планирам да воведам овие денови ориз, гриз, и др намирници.. Ме интересира дали гризот го варете или..и авокадо дали сте давале и како го приготвувате
Гризот да ти бифе ка хип кој во составот е ориз, пченка и млечна маса. Не содржи глутен. Значи малечко е за пченичен гриз тој е од 9 месеци. Авокадото се додава сурово во комбинација со друго овошје.
7+ D ovesna kasa so molzeno majcino i kivi (denes ja jadese so molzeno,valjda deka kivito kiselko pa ne primeti) R spanak so oriz,lukce i maslinov
6++++ Вчера: Д: семолина и јаболко, круша и слива. Р: банана и палента Денес: Д: круша, слива и палента на хип Р: морков, пашканат, брокула и ориз. И не јадеше плачки и гадење ( изгледа од брокулата) и додадов кашичка од јаболко на хип во оброкот и така го пикнавме ручекот.
8+++ Д: овесни, банана, малинки и какао Р: пилешко, цвекло, компир, лук, батат, морков и маслиново В: гриз со млеко и банана
10+ Д:Овес со јаболко,слива, ц.цимет и путер од кикирики Р:Црвена леќа со лук,пиперка и морков В:Хип бисквити со млеко, какао и банана
Д: пудинг од просо по рецепт на @dunika Просо, 2 урми, суви кајсии, какао и банана Ептен го бендиса Р: ориз, морков, лук, тиквица и малку лосос за прв пат В: бисквити со јаболче
7 Денес Д:јаболко, палента и грчки јогурт Р: морков, тиква, малку дуња. Вчера Д: Круша, слива, јогурт и палента Р: брокула, морков, ориз и тиква. Не и беше многу вкусно доминираше брокулата и и додадов дуња.
Завчера Д: Круша,слива и палента. Р: морков, кромид и батат. Вчера Д: круша, семолина и јаболко Р: морков, батат, спанаќ и путер. Денес Д:банана и круша Р: ориз, морков, лук, кромид, спанаќ и јаболче.
Семолина е гриз на хип и по состав е ориз 26%, пченка, млеко 13%, масло од репка и др. без шеќер е. Е од 4 месеци и инстант е. Де раствара со водичка. Јас го растварам со водичката што всри овошјето.
8mes D semolina i krusa i kokosovo maslo R leka,morkov i lukce so maslinov ko mandza Ps ne znam zasto doma praam obicna leka varam saat vreme ovaa crvenava za 10mon e gotova