6+ Д: Рижолино растворено во млеко и едно сварено јаболче Р: Кашичка од тиква, морков и компир Пред и по оброците доење
Фала мами, јас купив обичен гриз со бебе што е.. А овој поубав е и побрзо се вари, го вареш заедно со овошјето?
Ne se vari ovoj, kako snegulki se ko cokolino sto e...samo topla voda mu se dodava ili mleko kako sakas
Фала мами, го давате најчесто со овошје... И мислам со вода, дека сме на хип 2,..а и чоколино ли се дава сега... Јас дека сакам да јаде тоа што е најважно, зеленчук, овошје, да пие млеко, чат пат пие вода, повеќе, помалку...
Pa jas da so ovosje go mesam nema nekoj vkus deka...ne davam cokolino ama pretpostaviv deka ti e poznato zatoa go spomnav radi strukturata
8mes D oves so jabolko,banana i kokosovo maslo R telesko so batat kompir morkov-gotova od baby love V proso so pavlaka i zolcka
Мамички од колку месеци давате маслиново и кокосово масло? Гледам повеќето сте пишале дека користите. Бебче е 6++ и до сега не сум му ставила никакво масло во оброците
Jas od togas otprilika gi koristam okolu 6.5 koga bese. Ako dobro pamtam davase i gotovi kasi...vo zelencukovite ima maslo od repka skoro vo site mislam
Да му имам давано и готови. Не сум приметила дека има масло во нив пошто повеќето ги земав со едно овошје а од зеленчук морков чист на хип. Баш ќе проверам. Фала мамички @Pacient srna @Prolett ќе му воведам и маслиново масло
Само го раствараш во водичка. Како нескафе . Претежно ја додавам во овошје за доручек но пример вчера малку ставив во ручекот бидејќи беше редок. Вчера 7+ Д. Семолина, круша , јаболко и слива Р: Ориз и бидејќи беше водесто ставив 1 лажица семолина кога го изблендирав, јаболко и спанаќ
Во 5м малото беше на вкусови, овошје насабајле, зеленчук попладне. Штом направи 6м веднаш почнав со помала количина и доручек и ручек. После две недели веќе оброкот му е 120+120гр. Во 7м планирам и вечера да воведам
Јас од 4м сум со вкусови и дури сега 6++ ќе воведам 2 оброк. Јаде моето се досега, ама не сакам да го форсирам..а и ги немаме испробано сите намирници. А инаку немало на хип гриз од зегин па зедовме на Milupa. Некоја од Вас го користела ли? Просо и овесни снегулки какви зимате, на која фирма?
Мене така ме советуваше педијатарот да почнам со два оброка за почеток 50-60гр оброк па да стигнеме до 120гр. Искрено моето ги сака кашичките и гледам дека ужива додека ги јаде така да не ми игледа дека е форсирано ама обавезно после пак си цица. Јас до сега само оризови снегулки сум ми дала ама ќе му дадам и пченкарни а за просото купив на биокосмос ама уште не сум му дала. За некоја недела ќе му воведам и тоа. Иначе и јас ги немам сите вкусови воведено, со тие што ги има му комбинирам. Кога воведувам нов вкус прво му давам 5 лажички па за еден час му давам оброк од веќе познати вкусови
Proso od dm nivna marka organsko,a oves onoj jas sto go jadam na brugen go stavam u nutri bullet i posle voda dodavam i ovosje ili jogurt
Мамички дднес прв пат воведов телешко демек само водичка ама и мевце и ставив колку една кикиритка. Се израдував дека не јадеше овошје во ручекот. Ама 3 дена приметувам како повејќе си го јади ручекот зеленчуков се помалку и помалку и го маскирам со овошка. 7+ Д: банана и кисело битолско млеко Р: кромид, морков, ориз, телешко и спанаќ. Се помачив малку ама се најаде. И пуштам на телефон мачиња што мјаукаат