Моето јаде по 125гр зеленчукови, а овошните околу 190гр и секако пие хип 2, навечер 180гр пие, преку ден 150гр, некогаш и 120грили 90,зависи од кашите какви ќе изеде, важно пие млеко
Аиии вие и вечера сте воведиле. Наздравје на лепотицата.l: Ние денес вака 7++ Д: круша, слива, банана и какао за прв пат Р: батат, месо телешко, малку морковче, луче и кромитче. И брокулата бидејчи не ја сака додавав посебно блендирана во кашичката се додека ја прифати соодветната количина. Повторно овошје не додадов
Вчера Д: тиква, јаболка и зел тиква мн малку Р: ориз, морков, спањак, зел тик и маслиново масло и 2 резена јаболко чисто за арома и вкус Денес Д: гриз, круша и банана Р: од вчера истото(направив повеќе, за 2 дена) Ги јаде и овошните и зеленчукови те, од вчера почнавме по 2 оброка, по препорака од педијатерот.
Мила, подобро е да јадат се... Нека ни се здрави и живи, нели си имаат апетит, добри сме. Моето кога не сака ја врти главата.. Јаде колку може, битно јаде досега се, за понатаму ќе видеме...се надевам дека ќе биде добро
Daaa od pred nekoj den... Denes D semolina so tikva,praska,krusa R oriz so spanak,lukce,zolcka,maslinov i limon V hipp biskviti vo majcino Ne znam zosto se sto probav da rastvram vo majcino poretko iskaca nego u voda...3grain na holle,semolinava,biskvitite
7++ Д: прв слој јогурт, потоа круша,јаболко,слива, потоа банана и какао Р: тиква,праз,пашканат,путер и просо.
7м Вчера Д: просо, цвекло и грчки јогурт (на крај сркна само јогурт) Р: макарони со болоњезе сос Денес Д: овесни снегулки, кива и грчки јогурт Р: телешко динстано и батат со доматен сос
8m-vcera D semolina so malce biskvitki,krusa i kokosovo R grasok,morkov,kompir,crven kromid ama morase so pavlaka V palenta so pavlaka....def bebe nejke palenta,ne sum i dala podolgo vreme ne ja sakase i pak ne ja saka se otkazuvam...realno nemase vecera si cicase
Пробај печена палента , или палента со брокула , морков и малку павлака. Многу деца не ја сакаат палентава 10++ д: палента со дуња , јаболка , урми р: печено ќофте од црвена леќа измеѓу хипис шмукалче обавезно в: проја Утре: д: Овесни , банана , јаболко , авокадо р: Полнета пиперка в: Гриз со банана , бискоти и какао
Kako pecena palenta? Probano mi e standard so jogurt,pavlaka...i mesana so spanak i ednas so drugi zelencuci ne i ne. Brokula i toa nejke use da.i ja pomesam so palenta nikad vise usta nema da mi otvori
Мамички да прашам, првпат му дадов семолина со печена тиква. Ми излезе течна, може требаше повеќе тиква, инаку вкусно е. Прашањето ми е дали правете секогаш со 160мл вода и 5 супени лажици од смесата? Ми излезе речиси 3 мали теглички од 125гр, ставив во фрижидер за утре.....или може да намалам количински од смесата? @Pacient srna, @lilo @IRBBB Д: самолина со печена тиква Р:од вчера, додадено спањак(компир, зел тиквичка, маслиново)
Ништо посебно не е , само ја вариш погуста , а оставаш да оладе малку и формираш форми и редиш на хартија за печење 10-15м на не мн јако 180-200° . И за Фингерфуд е добра и попримамлива е , можиш и кашкавал , сирење , урда , зависи од возраст да додадиш нешто за повкусно. И кај мене а јаде синко , и со овошје , и со к.млеко да е само , а многу а сака со абц намазот кога му а правам и со брокула комбинација. А ќерка ми ич не а сакаше а а допре на јазик и одма плукаше
Д: овесни, банана, малинки и какао Р: крем супа со тиква, моркови и црвена леќа+јогурт В: хип ноќна со банана
Јас гриз имам дадено само во мафини, не знам како се спрема во каша. Види упатство да не има. ------------------------------------------------- Какво какао давате?
Макароните и сосот ги блендираш? Јас немам дадено палента чиста. Давам на хип 100 % корн и тоа во комбинација со овошје и може плус јогуртче. Пробај така исто како и другите жита што се на хип. Семолината не ја оставај за утре. Таа се спрема и се јаде веднаш бидејќи потоа станува течна. Јас турам во чашка семолина една до две лажици и додавам вода подоладена на 50 степени како што пишува од прилика половина филџанче малку по малку мешајќи да биде густо како блендираното и потоа во тоа додавам од јаболкото или крушката кои претходно сум ги изблендирала. А за утре си собирам во тегличка само овоште кое е во блендерот односно чисто.