Фала мами, утре др ќе спремам, тоа јас ќе изедам... Јас дека количински е мн 160 со 5 лаж, велам може да се намали..
Денес 7++ Д: јаболко, крушка и слива имав од вчера и додадов семолина Р: телешко,праз, пашканат, батат и грашок. И не ми јадеше едвај неколку лажичиња. Потоа додадов 2 лажици кисело млеко во тоа и се најаде. Пројде некако. Грашок лупев околу 30 зрна.
Jas od site tie zitki sto se holle ili hipp stavam 2 lazici supeni i voda od oko...t.e. dur da mi e ko sto treba smesa posle stavam kokosovo maslo i nekoja ovoska pasirana....batali toa merki od upatstvo od oko najubavo
Не, по блв се храни. Си зема макаронка со раче и шмука од сосчето. Ако успее и некое парче од макароните, ама воглавно сосот.
Ич не се секирај , секое дете пројадило парчиња некое порано , некое покасно. Само ќе покажи кога е спремно , ќе почниш со пасирано па нешто по меко и лесно што се топе во уста и ќе се престрашиш. Важно е да не тераш само блендирано скрос , за да осете и свикне и на друга структура
Како шо вика @Poppins, порано или покасно ќе почнеш. Некое на 6,некое на 9, некое на 12 месеци, на крај никој не останал пасирано да јади.
7++ Д: круша, слива и семолина Р: пиперка сува црвена половина, морков, грашок и ориз. Пасирано јадеше не блендирано.
Д: просо, јаболко, сушена брусница, цимет и банана Р: макарони со болоњезе сос В: бисквити, ткква и банана
Д: зеленчукови палачинки со намаз од авокадо и јогурт; Р: кебабчиња од пилешко месо со зеленчук и јаболко.
6+ Д: палачинки со овес и банана Р: ќофтиња со мисиркино месо, тиквица, кромид и малку палета за да згусне
7++ Д: семолина, круша, слива Р: готова кашичка мала од хип со пилешко и и додадов тиквица и морков. Не ја сакаше и едвај изеде 50 грама потоа додадов 2 лажици кисело млеко и така ја изеде. Глупаво ми е што мешав месо и млеко т.е.два протеини. Денес пак треба да и дадам таква кашичка бидејќи воведувам пилешко втор ден. Се мислам да и комбинирам со батат или ориз
Од вчера Д: гриз со какао и банана Р: ориз со морков, тиквица, кромид и лук пропржени на маслиново+жолчка В: овесни со АД, јаболко и тиква
Ајде и денес на мени оваа кашичка но исто како и вчера не ја сакаше. Нити самостојно, нити во комбинација со зеленчук. Но со киселото млеко завршивме работа на крај. Наслов на ручек: БУЧКУРУШ Д: овесни снегулки прв пат, јаболче и слива. Р: половина кашиче, морков, пашканат, праз, путер и 2 лажици кисело млеко.
Д: овесни снегулки со јогурт, малку банана и 2 боровинки; Р: мафини од палента, спанаќ, јогурт и јајца.
Омилено на синко му е овоа , плус семиња или мелени јатки му додавам некогаш , милина . Баш сабајле тоа јадеше И како мала ужинка знам да му го спремам. Кај мене освен таа со млеко и пченка на хипп што е зеленчукова , ниедна др не сака Па и мене мн гадно ми мирисат А дома истото зготвено го јаде , и на се останато не праве пр , ама готовите зеленчукови не и не. И само овошни купувам готови некогаш. Пробај а таа , фина е.
D semolina so krusa i kokosovo R telesko so luk,boranija,morkov i maslinov V oves i malce hipp biskvit vo majcino mleko poso zabusava so cicanje u nedelava so gromce Na tema kasi jade i hipp i babylove