Вчера Д: јаболко, банана, гриз и сливи Р: ориз, спањак, морков маслинов Денес Д: кајсија и јаболка на babylove Р: од вчера имав половина тегличка, додадов компир и зел тиква
D mix zita na hipp so banana kivi i kokosovo R telesko so luk boranija morkov i masliniv V hipp biskviti so kakao
8++++ D: cela banana, rendana sveza jabolka, edna mandarina R: spanjak so oriz, jajce i jogurt V: biskviti i mleko
6++ Д: грчки јогурт и банана и обичен јогурт од мојата чаша ми пиеше Р: модар домат, тиквица и компир печени со маслиново
И се направи под гушата пошо таму највеќе се допираше. Околу уста не пошто само го проба и се намршти. И баш на тебе ми текна дека кажуваше кога даде модар ти се појави црвенило. Ама за брзо и се смири, некои пола саат после тоа.
Zatoa prasuvam da ne slucajno kaj nas bila alergija. Nemas gajle i nie taka da jademe umackani malce valjda ke ni se pojavi. I od obicen patlidzan treba da e isto ama jas uste ne sum dala posto ne e ubav sega Jas oves ne sum varela, se vo jogurt go davam od start
Сите бебиња се на долна граница со хемоглобинот кога се почнува со дохрана. Многу е важно тоа железо што го добива од храната да се искористи оптимално, затоа не се препорачува мешање. За јајцето не мора секогаш да се држиме стриктно до тоа правило, ама за месо да. Инаку кај нас вака е планот за денес: Доручек - купена кашичка од ДМ (воведуваме јагода) Ручек - пилешко со ориз и зеленчук Веќе треба да воведувам вечера, а и овие два оброци редовно си ги фрлам.
Не би рекла дека сите се на долна граница , многу околу мене знам со добар нормален хгб си беа до 6м па после им мењаше. Ако има некои промени тие се уште од сам старт од прв втор месец . Кај мене синко 127 му беше хгб на 6м , до тогаш исто добро му се држеше , сега нз јануар тек ќе му проверувам , ама мислам добар ќе е спрема исхраната.
Pacient srna - Mislam 120 treba da e hemoglobinot ama maticnata veli i do 100 da sleze e ok. Ako gresam nekoj neka me popravi. Tuku sto mi se sluci denes so malata. Otkako pocna denov stom i stavam lazicka vo uste pravi bbbbrrrrrrf i se okolu tusira. Cela hrana odi po pod i zid i obleka..haos. Neznam dal e faza ili taman rabota ako vaka prodolzi. Ima nekoj iskustvo? D: janolko, krusa, dunja i 100% corn R: tikva, kromid, brokula, morkov i celer. V: prv pat i ja dadov nojcnata na hipp so banana gtiz i kakao i se istusiravme. Posle i ja razrediv so jogurtce i malku potkasna ama i pokraj toa pravese brrrrrr. Lele lom se napravivme dvete.
Мојот имаше таква фаза од неколку дена, на секое јадење брмчеше со устата и се смееше. Трпение само и ќе помине.
Надвор од темава, но морав да искоментирам ... Ќофтињава превкусно ми звучат, сигурно биле прсти да излижеш! Ми се пријаде хахахах
@Pacient srna ние во понеделник правевме крвна слика, др кажа ок е, хемоглобинот е 118,а почнува од 120 до 170 мислам беше.или до 180.др вика супер е, за вакцина го прегледува и примаше шестовалентна и фала му на бога добро поминавме. Ми качи само до 37 со 7,ноќта,затоа ставивме чеп инаку немаше проблем, малку кенксше, амс ништо страшно. А и пред тоа крвната слика рече дека му е ок, во октомври. Денес Д: тиква и слива Р:компир, зел тиква и маслинов