Utre pravime 9 meseci D: zitarki so banana krusa i jabolka R: corba lekja so morkov i kromid i nadrobeno lebce V: rendana sveza jabolka so banana i jogurt
8 Д: пудинг ( просо, банана, суви сливи, какaо, кокосово м. ) Р: шпагети болоњезе готова каша на hipp
8.5mes D jabolko banana visnja i zito-gotova na babylove R telesko so praz,oriz i morkov na maslinovo V biskviti so kakao i kokosovo
Вчера имав многу тежок ден. Дал во некој скок е малата вејќе 3 дена е вознемирена. Вчера и се пореметија оброците поради плачки, незаспиваше...хаос Д: јаде накај 10 сат а вчера во 12. Круша, слива и овес Р: јаде во 3 сега одложивме за 6 час. 1 парченце дуња, тиква, морков и холе пилешка кашичка половина В: се мислев дал да и дадам дека касно ама и млеко немав некако. Цел ден на цице беше и нејќеше да спие, пиштеше. Јаде накај 7 сат сега и дадов во 10 јогутр и 100% корн. Ноќта спиеше до 6 сабајле а ми заспа сношти накај 11 и пол. Таа обично цица во 2 па во 5 а сега изгледа преуморена се изнаспа.
Ќе менуваат, ние сме на адаптирано мл, па наутро ако испие околу 5 или 6 после тоа дури може накај 12,или му давам кашичка, секој ден различно, важно од 10 до 13 часот ми е првата кашичка, а после од 15/16 до 18/19 часот втората/зеленчукова. Секогаш ми е различно, зависи кога станал и во текот на денот како спие... Д: банана, слива, гриз Р: компир, зел тик и брокула и маслинов
Денес успешно се изнајаде конечно Д: колачиња со овес, банана и јаболко Р: спанаќ со ориз готвен во вода од телешки коски, грчки јогурт и пире. Од пирето само проба, другово мав
1 рендана јаболка, 1 пасирана банана, 1 лажица маслиново масло и 4-5 лажици овесни снегулки ситни. Се се меша и се формираат топчиња па се сплескуваат малце да дојдат рамни. Се печат на хартија на 180° некои 20тина минути. Пробав и со круша место јаболко, и така се превкусни. Рецептот ми е од @IRBBB
Д: пудинг од гриз, банана, црни сливи и боровинка- конечно изеде нешто детето мое; Р: мелено месо со кромидче и доматно пире (болоњезе)- зготвив и истурив. Фала @kostovaivana ❤️
Авокадо пресеков на половина и не е зрело? Што да му правам? Да го фрлам или да го спојам. Коската си е тука, не ја вадев. И дали може да го користам за бекој ден или ќе се расипе?
Стави го во кесичка, онакви мали за сендвичи, и остави го на собна температура, не во фрижидер. Ќе омекне за ден два и слободно можеш фа го јадеш. Јас исто ко тебе се зезнав, една ноќ и еден ден шо постоја на собна омекна.
Вчера 7++++ Д: круша, слива, изварок и овес Р: жолчка 1/8, морков, тиква, целер, ориз В: кашичка јаболко и манго и 100% корн. Денес 8 месеци денес правиме Д: банана и 3 граин на холе Р: кромид, батат, морков, тиквицс и домашно пилешко и колку да го згуснам едно лажице корн 100%. В: јаболче, изварок и палента
6+++ Д: тостирано лебче со авокадо Р: остстокот од спанаќот со ориз од вчера со кисело млеко домашно квасено
D babylove kasa zitarki so ovoski nekoi R leka mandza so luk i praz - se smrsti ne ja sakase edvaj do 5 lazicki stignavme V po idea na @IRBBB lekata ja smesav u nutri so malku varen kompir i oves i na hartija ja zapekov ko cookies forma (se mislev dal da pecam dal palacinka stil) i so jogurt gi izlapka slatko i plus banana izede