Soodnos od oko lekata sto ja planirav za rucek da bese negde 200gr,pola kompirce-nejkev poveke radi zapek,ovesni edna saka. Da super bea, so lazica stavav direkt na hartijata posto vo mandzata imav i maslinov. Otkako fatija kora gore so noz gi svrtev posto od drugata strana meki bea. Duri i maz gi bendisa Bebevo se tepa sama da jade, ke ksne 5-6 lazici od mene da se zasiti i se graba. Denes prijatno me iznenadi kako dzvakase bas golemi parcinja i od ova i od bananata. E sea use da znam kolku da napraam za da e najadena...denes ne planirav banana da jade ama mi se vide gladna malku i bea tie posto dosta i paga dole
Koa ja bendisuva Naucena e da jade kasa po 150-200gr na obrok i sea so ova sto saka sama ne znam dali e najadena pa i kombiniram dur se zanimava so hranata lapa od mene lazicka inace nejke
Д: јаболче, крувче и 3 греин на холе Р: пилешко домашно, ориз, сува пиперка, кромид и тиквица. Едвај се најаде не и се бендиса. В: рендано пола јаболко свежо, малку банана и 100% корн.
8.5mes Vcera D multi grain hipp i rendano jabolko(kasa del) jabolko i dunja na parea za sama da jade R pire od batat so puter i zolcka i pecen batat V hipp nokna-izlezeni bevme Denes planot e: D hipp multi grain so dunja vo kasa i baska dunja i portokal R oriz so spanak i kiselo mleko(ne znam kako ke go jade saka ova) valjda i malce tikvicka na parcinja ke spremam V hipp celi biskviti vo sok od kalinka
8 Д: крушка и 3 холе. Од крушката ми остана малку. Р: цвекло, морков, тиква, кромид, целер и нејќеше да јади. И ја додадов крушката што остана и пројде ручекот. В: јогурт, овес, бананче малку
6+++ Се разјаде бебево, многу сум среќна Д: палента со кисело млеко домашно и портокал Р: палачинки со црвена леќа и тиква
Пиши рецепт од палачинките.Ги сакаше да ги јаде? Д: банана и авокадо. Несакаше никако и ставив малку јогуртче, корн.... Р: домашно пилешко, батат, морков и кромид. Исто така плукаше. Пак малку јогуртче и поткасна. В: планирам хип со слива инстант и рендано јаболко
Д: зел јаболко, слива и семолина, Р: телешко месо со морков и брокула( јадеше ама не цела тегличка, дали дека беше со месо, мислев само водата, па на крајот и малку месо, како парченца излегоа, може заради тоа, а се радуваше додека јадеше)
Д. Крушка со цела жолчка после крушка и овесни за да се дојаде Р. Тиква карфиол кромид мм В. Круша слива семолина
D hipp multi grain i krusa R tikvicka,morkov,kompir,brokula,zolcka i pavlaka...ne jadese neso mnogu moze deka pocnavme so brokulata V istoto od gore ama poise na tikvicka i kompir i plus pavlaka...se izede
Многу ги бендиса, се изнајаде. Рецепта: 100г црвена леќа се закиснува од вечер. После во блендер ја ставаш леќава, неварена, 1 јајце, 100мл јогурт, пола кесиче прашок за пециво. Се блендаш и печеш како амерички палачинки. 6+++ Вчера Д: омлет, павлака и неколку малини и боровинки Р: ќофтиња со мелено телешко и тиквичка и ќофтиња од тиквичка ден на ќофте беше вчера Денес Д: гриз со пире од зелено јаболко и круша, банана Р: брокула, лебче со некој намаз (уште немам смислено што)
Д: зел јаболко и тиква Р: телешко со зеленчук на хипп Мамички среќни новогодишни празници, Ви посакувам здравје, радост, среќа и убави моменти со нашите најмили дијсмантчиња, да уживаме додека се мали, срцки убави. Многу гушки и бакнежи... l:
Д: варено јајце со авокадо. Конечно можам да кажам дека воведено ни е јајцето. Р: ќофтиња од леќа со доматно пире, по рецептот на @Pacient srna. Преубави мама.
8.5mes D zitki so jabolko i kokosovo R telesko dinstano so luk,praz,modar patlidzan i obicen patlidzan (ostaviv parcinja od modriot sama da jade dur i davam pasirano) V palacinki so kasa od kajsija(mesto dzem) prvpat sama jadese obrok cel top izede
Вчера Д: банана, јаболко и просо на babylove Р: спањак, ориз, жолчка и маслинов Денес Д:од вчера ми остана малку плус тиква варена Р: пилешко на холле пол тегличка со брокула и зел тиквичка и маслинов