D multi grain so banana i avokado R leka mandza i leka cookies poso gi preferira mislis kojznae sto jade a istoto e V biskviti so kakao i kokosovo
Д: јаболко, сливи, гриз и круша Р: боранија со многу малку морков, и малку жолчка(првпат ќе давам боранија-имаше мајка ми заледено, подварено) Кажете ми за карфиол каде да најдам, дали има заледено, на пазар не сум видела.. Убав ден мамички, среќен Бадник и Божиќ
Петок и сабота Д: банана, кајсија и тиква Р: телешко со ориз и морков на хипп Недела Д: просо, банана и јаболко Р: боранија, морков, зел тиква и жолчка
Д: јаболко, сливи, банана и гриз(ми излезе за 2 оброка, така да и утре ќе јаде) Р: брокула, компир, зел тиква и пилешко на холе
@lilo да те прашам, јагнешко и мисирки о месо имаш ли давано? Кај мене ги пишува, а телешко не пишува, а јас телешко 5 пати му имам дадено. Без да се консултирам.. Ама нема врска, ајде белким не е грешка, оти не го пишува. Телешко ми пишува и свинско на 12 месеци. Запеза, утнала сум, гледајќи, а 9 месец говедско и јунешко месо.
Мисиркино се воведува веднаш после пилешкото. И јас немам дадено од овие две но би дала секој момент. Од 8 месеци е во ред да се дава. Братучетка ми живее Австрија и таму најмногу мисиркино давала. Овде кога поседа немаше што се вели да купи...и даваше од цела мисирка замрзната што е и си ја готвеше другата за ручек. Мојата јунешко обожава а и пиле најдов домашно го сварив и исчистив и си го замрзнав во малечки теглички.
Abe nie sme 8.5 meseci. Jas po greska sum pisala 6.5. Sega pocnsv urmi i brusnica. Ne se hranime po blv nemam jas hrabrost za toa. Blendirano i pasirano
Ааа затоа реков што 6.5м а мислев цело време поголеми сте. Епа добро е имам време за урми, брусница и сл.
Ние сме 7++. Пилешко не можам сега засега да најдам домашно и затоа зимам на холле или на хип. А говедско си дала?
Da pilesko i junesko davam i telesko vcera. Saka meso da jade. Na pocetok i stavav i johurtce za da go izede obrokot dodeka se navikne na vkusot. Sega si jade bez problem
8.5 meseci D: krusa, jabolce i ovesni snegulki R: avokado, kokosovo, banana i oriz V: jogurt i 3 holle
D: jabolce i proso R: batat, praz, morkov i pilesko V: banana, palenta i jogurtce ama ne i se bendisa
Вчера Д: палента, јаболка и банана Р:боранија, зел тиква и пилешко од холле Денес Д: јаболко, кајсија, тиква и просо Р: брокула, компир и пилешко од холле
Vcera D puding od proso so smokvi i slivi...ne pomina najdobro malce preblag bese u sustina ja dojade polovinata banana sto osta a R tikvicka,batat, brokula,zolcka i pavlaka i baska brokula po blw V hipp nokna so biskvit i jabolko i malce od pudingot Denes D multi grain so dunja...poveke dunja sama izede od kasava R leka mandza i leka cookies so pavlaka V izgleda ke e oves i jogurt
Сабота Д: круша, банана и житарица на хип Р: спањак, ориз, жолчка и маслинов Недела Д: круша и јаболка на хип со палента Р: компир морков, зел тиква и маслинов Понеделник Д: круша, јаб на хип со палента Р: мисиркино месо со морков и шеќерна пченка на хип(првпат) Денес Д: јаб и банана Р: од вчера мисиркиното месо.. Првпат денес мозок од јагнешко дадов малку и јадеше.