Д: палента со моцарела Р: компир, брокула, пилешко на холле, зел тиква В: ноќната од вчера(не јадеше бидејќи заспа рано, а стана доцна и не сакав да ризикувам да јаде многу доцна каша) пиеше млеко
7++++ Д: палачинки со боровинки и путер од кикирики Р: ќе ги дојадува ќофтињата во доматен од вчера со краставица и евентуално портокал
Млеко нели ти пие / цица , до годинка тоа му е измеѓу оброци нели. Моето е годинка за некоа ден , и јас тек сега воведувам некоја салам ужинка вака , иначе цицаше до пред една недела. Ама сега е без тоа и две ужинки треба да вметнам , нешто овошје со јатки или некое смути како за старт планирам
Цица кога сум дома, оди во градинка. Не ја држи за да и биде тоа ужина, плачи вришти шлапка со муцето, секое дете си е своја приказна, мислам дека подобро е да и дадам да јади од колку да ја оставам да плачи ( јади се буквално некогаш 3 главни и 1 ужина ама некогаш и повеќе) слаба е никако да качи убаво на килажа, така да нека ди јади
Не не те осудувам да не ме свати грешка И јас многу не сум на чисто со ужинкиве што и како. И јас давам од пред месец два од шмукалките понекогаш измеѓу оброци или бискота нешто грицка овошје. Сега оти веќе не пие некакво млеко и мора и нутритивно да а давам поубава ужинката да го заситува и уште собирам идеи. Давај јатки и семиња со овошките , значат многу . Не се секирај за килажата тоа е само бројка , си јаде она колку што и е доволно
Д: палента, моцарела(од вчера мн мала количина) со банана и јаболко, (вкусно) Р: спањак, ориз, жолчка и кисело млеко(трновица) првпат таква комбинација ќе јаде) В: ноќна хипп
7++++ Д: авокадо извалкано во овесни, портокал и варено јајце (не сакаше ни да го проба) Р: блитва со павлака и едно парче моцарела (се изнајаде)
Бебе само ќе ти покажи кога е спремно. И јас бев да се водам по книга ама изгледа секое бебе си е книга за себе па си ја читам мојава дома. Давај ако бара ако не е доволно ако е станато порано. Мојава не можам да ја ограничам на 3 кога станува во 6:30 а заспива во 9 а во тек на ден само 1 саат спие … Гушки
Мамички сакам да воведам цвекло.Го варете и со што го комбинирате? Ми треба идеја некоја. Да можам да внесам за јадење.. Може ли со брокула, карфиол, компир некое месо, пилешко или некое друго?
Jas i pravev so oriz i morkov. Tikvica i proso. Kromid cveklo i batat. Pilesko moze vo site ovie varijanti. Iskreno nemam mekako navika da i pravam cveklo.... D: jabolko i multi grain so sliva R: pilesko, proso, morkov i kromid, spanajc V: banana i nojcna jabolko so zitarici Denes D: jabolko, krusa i oves R: batat, kromid, zolcka tikvica i spanac V: palenta so jogurt i puter ce bide
ОК Мами, ќе видиме што ќе комбинираме и како ќе јаде. Ќе купам овие денови и ќе му дадам. Сега баш запче ни излегува и заради тоа си велам нова намирница да не давам. Инаку јаде си,не прави проблем. А каков путер даваш, мислам која фирма?
Vcera D palacinki so kasa od jabolko ama generalno palacinki R telesko so hipp zelencukova ko sto vidov kompir,morkov,grasok bese V oves i jogurt Denes D multi grain so jabolko i ananas R turlirava bez meso V domasna pogaca so puter i malce jogurt
Д. Воведував белка па ми излезе една неочекувано убава комбинација. (Мене и на бебе ни беше ептен вкусно Варена белка со варени јаболко и вишни изблендирано (како крема беше) Р. Сос од пилешко тиквичка кромид мм со тестенини и павлака В. Пченичен гриз со банана и цимет
Вчера Д: од завчера каша половина тегличка банана, просо и слива и од хипп речиси повеќе од пола круша и слива( бевме излезени) Р: јагнешко месо со компир и морков, хипп Денес Д: банана, јаболко и просо на babylove Р: телешко месо со боранија, карфиол и зелена тиква Заради запчето или заради кашите малото пие помалку млеко.Испи утрово 90гр.а пред 2-3 часа 60гр.А кашите ги јаде. Дали и кај вашите мали е така?