Majki, 6+ se bebinjata (bliznaci), na dve kasi se sega i se stho im dadov da jadat, super prifakaat.. za edna nedela bi vovela i nokna kasa Seuste ne sum im dala zitarki so gluten, pa me interesira koga pocnavte vo oves, griz i slicno i od koga pocnavte so sokcinja.
Д: палачинки со јаболко премачкани со путер од кикирики и лешник, боровинки Р: лебче со крем сир, брокула и малце телешко
Д: пченица, јаболко, кајсија и банана( вкусно, амс изеде речиси повеќе од половина тегличка од 190- му се спиеше) Р: од вчера телешко месо, боранија, карфиол, зелена тиква, а денес додадов малку брокула и банана( вкусно изеде цела каша) В: ноќна хипп со банана( вечерва ќе имаме вечера бидејќи порано ручеше.)
Ги земав и ги изедов од што се предобри! вечно ќе и бидам благодарна на @Dee*Tee за препораката. Поубави стварно немам пробано. Тој од лешник е боље од нутела. А и бебево не знаеш колку ги сака, коа ќе го осети путерот абе живо се тресе
Jas zemav denes od dm nekoi zaum li bea...jedini na raft organski 100%lesnik...taka od lazicka jadese i se bendisa,ke mi bide novata pavlaka Da se dopolnam vo friz se cuva ova?
A za menito denes D multi grain i dunja R telesko so modar i obicen patlidzan dinstano na mm so lukce V biskviti so kakao i puter od lesnik
Kakao na kras...stavam biskviti na hipp onie melenite malce kakao i voda topla...sum i stavala i vo drugi kasi so ovosje na istiov nacin
Д: од вчера(пченица, јаболко, кајсија и банана) Р: жолчка, спањак, ориз и моцарела В: ноќна хипп( ако има можност, зависи кога заспива)
На @kostovaivana бебето е мислам за некој ден 8 месеци и е на блв и она има воведено веќе, моето е 8 и пол месеци и уште немам дадено, планирам за скоро. По табела некоја посебна не се водам, постепено си воведувам сѐ. Околу 1 година мислам дека по табела се некои јаткасти, некои и порано.
I moeto bebe 9 napravi meseci se mislam koga da vovedam. Ima i atopicna koza i strav mi e. A i kivi i citrusi ce vovedam pred godina valda