Vcera D: banana, jogurt i palenta. Palenta mi izleze povejce i i ja dadov za vecera. R: morkov, tikvica, batat, cveklo, brokula, kromid i pilesko V: palenta, jogurt i krusa. Ddnes D: dm kasa od sumsko ovosje, krusa i banana kombinirana do instant na hipp od sliva R: puter, morkov, piperka, oriz, brokula i kromid V: banana i ovesni snegulki so malku jogurt mislam
Да за некој ден е 8 месеци. Значи ќе се фати на 7ипол месеци. Искрено ќе воведев и порано ама не јадеше ништо пошо заби вадеше и чекав за пројаде за да дадам. И мојата има атопичен дерматит ама немаше никаква реакција, фала богу. Иначе првиот пат дадов ептен на врв на лажичка со грчки јогурт помешано. Вториот пат ептен тенко намачкано на лебче и третиот ден веќе повеќе намачкано на палачинки.
Baska brzo go snemuva D hipp multi grain so jabolko mada redovni mi jade i od mojot oves i jogurt sto go jadam pred rabota i toa direkt od golema lazica R brokula,morkov,tikvicka i jajce V grcki jogurt,puter od lesnik i banana @lilo ja citrusi stom izlegoa kivite,posle i portokal valjda 7 i nesto imass, a vo vodata od start malce limonce. Nekako ic ne i se sekiram za alergii...puterov se mislev koj da go kupam i dadov prvo na lazicka cisto da proba da ne i go turam ako se smrsti ama go bendisa. Inace skoro 10 e
Д: овесна каша со какао, цимет, банана, путер од кикирики и путер од лешници. Толку вкусна, двете исто јадевме Р: петок денес - гравче
Jas znam deka grav i zelka ne se dava do godina. Tesko mu e na stomaceto. A insku davaat majki i porano. Davaat i nadrobeno so lebce. No jas leb ne i davam osven nekogas 2 do 3 troski da ne gleda koga rucame. Neka me izvini kostovaivana sto se zamesav .
7++ Вчера: Д: Просо и банана Р: телешко,патлиџан,компир и грашак В: млечна каша од семолина и јаболко на хип. Денес: Д: јаболко Р: телешко,лукче,пиперка,морков и компир В: тиква
Скроз исто како за нас што си го правам (и за нас без запршка го правам) само без сол. Јас и давав излупени зрна (не ги лупев него кога ќе стиснеш секако излегува зрното и ко пасорано доаѓа) од прст кај мене така го јадеше. Пошо уште нема пинцета фат ги бркаше неуспешно па морав да интервенирам. Едит: освен вечерта шо прдкаше немаше мака со мешето, а и јас се плашев од тоа ама ете добро поминавме
Вчера Д: банана, јаболко, круша и гриз Р: мисиркино месо со компир и пченка на хипп Денес Д: ( од вчера) банана, јаболко, круша и гриз Р: жолчка, боранија, карфиол и брокула и моцарела
Pa i mene mi e toa i zatoa sakam da go smesam so dr zelencuk ama neam idea. Mojatajade kolicina okolu 200 gr i ako e samo grav mn mi e za prvpat. Nego menito denes D omlet so jogurt,lukce,spanak premackan so pavlaka R hipp gotova losos kompir morkov V biskviti so kokos,kakao i ananas
Д: гриз и јаболко Р: јагнешко месо со компир и морков на хипп Дали некоја мајка има давено јагнешки џигер, црн и бел? Знам дека треба стрикно месо,ама да си прашам.
Od kade zemas misirkino? A inaku vnatresni organi od zivotno kako giger posle godina treba. Jas mnogu ve iskarav . Inaku mozes da stabis morkov povejce i praz neli odi so zulen grav a i suva piperka ako vejce si resila da dades. Vcera: D: krusa, sliva i zitarici multi grain R: batat, cveklo, brokula i kromid so pilesko. Lele mnogu bese vkusno V: palenta i jogurt Denes: D: ovesni, dunja i sliva R: oriz, morkov, tikvica,brokula i pilesko V: jabolce, jogurt i zitarici instant valda
Ее таман работа, знам дека не треба, ама ми купиле и донесле, што да им правеш. Инаку не сум купила а планирам да купам од некоја месера или маркет, оти мн е се купечки да давам. Телешко од Рамстор зимаме. Ќе видиме. Зимам и давам готови најчесто кога немам време или не ми е ок нешто или треба да излезам.. А пилешко од каде земаш? Мене ми рекоа домашно или нa хипп/холле. Друго никакво.
Можеш гравце башка и уште нешто да и спремиш ко за прв пат. Јас давам пилешки џигерчиња и многу ги сака. И како парчиња и и правам како паштета - пола варено јаболче и 3 џигерчиња. Има многу железо и цинк и баш е здрав за јадење ама исто содржи и многу витамин а па треба по малку да се дава и не многу често. Еве на солид стартс што пишува за џигер. https://solidstarts.com/foods/chick...ies eat chicken,toxic when consumed in excess.
Фала Мами, ќе прочитаме. Пишува само за пилешко.. Сепак ќе почекаме уште малку, бидејќи му дадов еднаш јагнешки мозок и педијатерот ми рече дека е алерген, ама ние немавме никакви симптоми, дека се дава подоцна. Поздравче многу
D topcinjata na @kostovaivana so banana,jabolko,kivi,kakao,kokos i oves R tikva celer paskanat kromidce...ova kaj baba V mafini so namaz od avokado,patlidzan,lukce i pavlaka