8+ Д: палачинки со овес и банана намачкани со крем сир и путер од кикирики и на страна боровинки и рибизли Р: пилешки копан и краставица
Син ми има 9 месеци. Го давам прв пат, по препорака на педијатар, бидејќи има реакција на млечни производи од кравјо потекло. Помалку алергено било козјото, ама и со помалку фолна киселина од кравјото. Дали ради фолната или нешто друго не се препорачува до одредена возраст, не знам навистина. Шмукалче е ова
9 Д: овесни со банана, боровинки, јогурт и агавин сируп Р: телешко со тиква, тиквичка, кромид, целер и прокељ В: корнфлекс и јогурт
Majki, kade mozam da najdam od 4 mesec bebence nekakov rezim na hranjenje, sto se moze da jade, ama mi trebaat malku poveke informacii bidejki nemam ideja voopsto, barem za nedela dena i poveke da jade porazlicno primer nesto so poveke kombinacii na hrana
Fala za info okolu kozjoto mleko i za shmukalche mu imam i jas dadeno 2-3 pati do sega,no ete ne sum znaela deka taka go vikaat
Ако има реална причина со препорака од педијатар за да почнете порано со немлечна исхрана ѕирни го профилот на инста на mala_beba_veliki_gurman имаш се што ти треба. Во спротивно прерано е да почнувате со дохрана на 4 месеци, почекај барем уште месец ипол
Д: јаболка, гриз, кајсија и слива Р: жолчка, спањак, ориз, малку кромид и кисело млеко Дали некоја правела со жолчка и цвекло, без кисело млеко..??
Јас да, еве денес ќе правам таква нешто комбинација без к.млеко Кус кус, брокула, цвекло, морков и јајце.
Менито на Ника Доручек проја УжинА банана Ручек грашак со месо пилешко биолошки леб салата Ужинка пудинг Вечера млеко и смоки Дел од мени од градинка
И јас за денес се мислев место к. млеко, цвекло, ама одамна не сум му дала к млеко. Ај друг ден таква комбинација. Фала ти мила.
Ноу проблем Денес Д: киноа со јаболко, малини, капини и цимет Р: кус кус, цвекло, брокула, морков и јајце В: кус кус, брокула и кисело млеко
Вчера Д: хељда, козјо кисело млеко, путер од кикирики и боровинки (ништо не касна); Р: Полпетчиња од ослич, грашок, компир, морков и лукче и прокељ и портокал; В: фусили со сос од црвена леќа, киноа и доматен сос и малинки. Денес Д: колачиња од банана, јаболко, овесни, путер од лешници и какао; Р: адаптирана манџичка со телешко, компирче и грашоче; В: поим немам, нешто со спанаќ, одамна немам дадено.
Д: пудинг од просо, банана, суви сливи, какао и кокосово масло Р: манџа од грашок, компир, морков, лук, кромид, доматен сос и телешко В: од пудингот од сабајле направив повеќе и тоа ќе е вечерата
Мајки како воведовте јајце? Искуства плис Ние сме 7++ и ќе воведувам вечера, па ако може и предлози за вечера
Свари го убаво јајцето и 1/8 од жолчката можеш да дадеш со други веќе воведени намирници. Јас најмногу го давам со спањак ориз и к млеко. Може и со други намирници.
Д:, од вчера ( просо, тиква, круша и слива) Р: од вчера остана малку ( тел мелено месо со цвекло, брокула, зел тиква компир) додадов морков, карфиол, малку кромид и палента - ммм В: во план ад со плазма бисквити (првпат)