Д: печено јајце со спанаќ, банана и јагоди; Р: парче пица со доматно пире, моцарела и тиквица; В: палачинки со јагоди премачкани со путер од лешник, киви и малини.
Јас го сварив цело, испасирав со мајчино млеко. Не делев на белки ни жолчки посебно. Инаку го воведов од 7 месеци
Д: гриз со круша, банана, урми и малини Р: манџа од леќа, компир, брокула, лук, кромид, доматен сос, телешко и м.масло В: овесни со банана и јогурт
Д: Јаболко, крушка, банана, авокадо Р: Телешко месо, пченка, морков, компир В: Гриз со какао Сакам да воведам ужина, што давате вие? Бебче е 8 +++ и до сега измеѓу оброци имавме по некоја бисквита на хип и доење
Д: тиква Р: телешко месо со боранија, брокула, морков, зелена тиква, кромид и карфио( изеде пола тегла, веројатно се засити) В: ноќна хипп со јаболко, бисквити и млеко
7+ Д: палента, слива, јогурт Р: ориз, брокула, кромид. По колку ви јадат на оброк? Мојата мала тегличка. И ја држи добри 4 саати. Нормално е тоа? Денот ми е мал дека ја држи сита и малку време ми останува за млеко
Д: лепчиња пржени со јајце, павлака и авокадо со пченични трици; Р: телешко, карфиол, морков и компир; В: палачинките со јагода од вчера премачкани со путер од кикирики, банана и портокал.
Какви житарици можам да му давам на бебе 7+++? Има некои мелени овесни снегулки, како ги давате? Ќе може да ги јаде сам во комбинација со некое овошје?
До сега сум му дала од скоро сите житарки, а овесните снегулки му ги давам истите кои ги користам и јас на биокосмос. Поситни се и само ги потопувам со топло млеко и сецкана банана
Vcera D omlet so spanak i lukce i ovco kiselo mleko i banana R hipp pilesko so morkov kompir oriz grasok V oves i jogurt Denes D Mafini od spelta so hippis od banana,jabolko malina i plus kivi vo mafinite premackano so puter od lesnik i lasa krusa sliva i svez portokal(ova proba ednas se smrsti i tolku bese) R brokula karfiol morkov kompir V pogaca domasna so puter ili pavlaka i jogurt
Д: тиква ( од вчера) Р: тел месо со боранија, карфиол, брокула, кромид, морков, зел тиква, (вчера изеде пола тегла, денес ќе ја дојаде) В: во план дуња со бисквити и ад млеко
200 гр од вчера почна да ги лапа, 3, 3ипол саати ја држи сита. Д: просо, јаболко, круша Р: компир, морков, тиквица
D: zitarki hip so jabolko R: kompir,brokula,malku oriz,Luk,kromid, paskanat,celer I mm V: proso, borovinki,jabolko I banana