Д: дуња со палента Р: спањак со ориз и жолчка, малку јогурт бучен козјак и моцарела В: јаболко со гриз и ад
Дајте ми идеја, некоја рецепта со калинка. Сакам да и дадам калинка, како зрна нема шанси ми е страв а сок нема го пие. Па нешто предлог дајте
Д: круша, слива и кајсија и бисквити Р: тел месо со цвекло, зел тиква и малку кромид В: банана со нешто/ просо или ад
Вчера Д: хељда, манго и малку путер од кикирики; Р: телешко мевце, компир и кива; В: чоко малина банана леб со путер од лешник и плус малинки. Денес Д: овесни снегулки, една бисквита од бејбилав, малку банана и аронија; Р: Фусили во болоњезе сос; В: ќе му правам палачинки од киноа и некое овошје од страна. Чиа пудинг шо ти ич го неќиш, наместо со вода направен со сок од калинка. Другар ѝ ептен го сака таков.
кажи ми точно како го правиш? Ајде ќе и направам ама ако не го сака да ми го донесеш другар ми да го изеде
Д: пудинг од просо, боровинки, мандарина и агаве сируп Р: потпечени макарони со доматен сос, полиени со јајце и јогурт В: овесни палачинки
Вчера Д: чиа пудинг со авокадо и банана; Р: црн грав, брокула, карфиол, прокељ и јаболко со цимет. Ништо не касна, само 2 зрна гравче. В: зеленчукова палачинка, мафин со калини и портокал кај тета @kostovaivana Денес: Д: мафини со боровинки, банана и малина; Р: динстано свинско мевце со морков и прокељ; В: веге пица со доматно пире, авокадо, тиквица, пиперка, печурка и оригано.
Вчера Д: тиква Р: тел месо со кромид, боранија, зел тиква и брокула В: просо, банана и бисквити Денес Д: палента, јаболко, банана Р: спањак, ориз, моцарела В: ноќна хипп со банана
Вчера Д: дуња, слива, јаболка и гриз Р: јагнешко месо со компир и морков на хипп В: ноќна хипп со банана Денес Д: од вчера исто/ ми излезе повеќе Р: ќе дојаде од вчера исто, половина изеде, В: ноќна хипп банана ќе ја дојаде бидејќи половина изеде.
Мајки можеби наназад имате пишувано. Ми треба предлог како да готвам овошје и зеленчук на пареа? Не сум во можност да купам од апаратите што готват и блендирааат. Имам нутрибулет. Секој совет ми е добредојден
Zemi si od onie resetkite sto se stavaat vrz tendzere. Mozes so toa da zavrsis rabota. Jas imam takva na delimano ama sigurno ima i na drugi