Вчера Д: омлет со спанаќ, банана и портокал; Р: пастрмка со компир и тиквица; В: пица со доматно пире, авокадо, тиквица, пиперка и оригано. Денес Д: овесни снегулки, банана, јаболко и путер од кикирики; Р: јагнешко мевце, јаболче и тиква; В: палачинки со боровинки, малини и некој путер.
Dajte nekoj isproban recept za mafini/palacinki/neso slicno so palenta ili proso? Taka mi stojat doma ova moevo nejke da gi jade
Д: на хипп банана, круша и пченка Р: пилешка на хипп со грашок, морков и домат В: ад со плазма бисквити
Фала мами.Ја вареш наеднаш и заледуваш, знам дека брзо се вари. Ама дека ќе тргнам на раб. Дали е убаво да ја загледам Си заледив боранија, грашок, цвекло. Си исечкав и тиква на парчиња. Имам и сливи и кајсии заледени. Па и за леќа се мислам.
Д: палента со кисело млеко. мм вкусно, дури и јас би јадела Р: спањак, ориз, жолчка и кисело млеко В: планирам ад со палента или овошје со палента
Го мијам убаво оризот и фрлам 2 води, во истото ставам веќе измијан спањак, го ставам на крајот околу 10мин да зоврие заедно со оризот. Во меѓувреме варам јајце. Заедно во блендер ставам жолчка, ориз и спањак и малку од водата 1 лаж. Ставам некогаш кисело млеко, некогаш моцарела. Убави комбинации.
не знам оти, не сум го испробала, го мислев и јас деновиве за вечера. Ама штом ти останало живо ќе пробам да го печам на 200степени и подолго време. Баш ти фала што сподели, некако и од искуство знам дека мн рецепти што ќе ги видам и направам не излегуваат баш така како што е напишано