Имаш и безглутенски бисквити на Lo bello. Инаку не би ти препорачала Плазма поради тоа што имаат мед во составот, било кои други бебешки бисквити се ок. Едит: ако сакаш да воведеш глутен можеш со пченичен гриз или пак било која друга житарка што содржи глутен.
Јас воведов глутен со овес на Холе. За Бисквитите да треба да имаш воведено глутен. Тие на ло бело од дм се без глутен ама се ужасно благи како џиџи бебе. Плазма бисквити не сега рано е имаат мед.
Koga vovedovte? Nie vo nedela sme 7 meseci, neznam koga da mu dadam? So kromid itn ne sme pocnale, od utre rucek ke vovedam
А може ли откако ќе се свари со вода да му додадам млекце? Претпоставувам со овошка некоја се комбинира така?
Да мила. Еве сега јас му обарив јаболка и крушка. Ги тргнав настрана овошките и во истата вода(извадив вода да не е многу) додадов гриз 2 лажици отприлика. Сетоа тоа заедно ги блендирам. Бебе ќе јаде. Јас кога правам овошје со гриз или палента не ја фрлам,ја користам, убава течност е, како сокче. Не сум му дала да пие,ама штом кажат ќе му дадам од ова. Ова е подобро отколку соковите.. Инаку ако правеш гриз, стави 200гр вода да зоврие и ставаш 2 лажици гриз. Да се згусне. Ставаш во блендер. Ако сте на ад му спремаш млеко околу 120/150гр.мислам доволно е. Зависи како јаде бебе. Ставаш ад во блендер и заедно со гриз излегува каша. Прати да не е многу течна. Ако треба додади малку гриз на исти начин. Може гриз да комбинараш со се, и овошје, млеко.
6+++ Вчера: Д: просо со банана Р: батат со брокула Денес: Д: јаболко, круша, слива(се тресеше цела од што и се свиѓаше) Р: батат со тиквица и карфиол
Најдов во стокомак, без семка, свежи, замрзнати. Ги проварив малку со крушата заедно. Карфиол земав цела главица, ја исчистив, искинав поситни цветчиња и го замрзнав во ќесички. Кога ми треба вадам неколку цветчиња и ги варам, не им треба многу, околу 5 мин.
Фала мама . Искрено ни мене не ми се верува колку јаде, страв ми е да не ја урочам. Јас цел живот јадам да преживеам, она на татко и е дефинитивно .