Isto...sabajle praev palacinki so brokula i dur praam taa so mene i ostaiv 3-4 cvetcinja gi slapa odma edvaj doceka palacinkata da bide
Јас земав од маркет само поодамна и тоа за нас, начекав некој рецепт за крем чорба а остатокот го поделив на цветчиња и така свеж го замрзнав. Ни на нас не ни се допадна па не ме чуди и бебуш што не го сака
https://www.instagram.com/p/CbO-13nMVY1/?utm_medium=copy_link Samo sto ja staiv mlado kromidce(nemav praz) i mesto voda 2 jajca i malce jogurt. Super izlegoa...sledno ko mafini ke gi probam
Д: Сливи, кајсии, јаболки и просо( за денес и утре) Р хипп мисиркино со компир и пченка В: ноќна хипп
Вчера Д: просо со авокадо и банана Р: батат, тиквичка, телешко, маслиново В: гриз на хип Денес Д: палента со јогурт и јаболко Р: ориз со брокула карфиол и павлака В: просо со банана
Од кога почна со вечера и со млечни? Нели беше околу 7 твоето? Инаку Д: јаболко и фрутолино Р: батат и спанаќ (2 ден)
Од четвртокот, на педијатар бевме. Млечните се од 7, а за вечера ќе си лапка зашто повеќе од 3 пати на ден нејќе цице . Инаку да, 7+ е.
8 месеци Вчера Доручек:овесна каша малина и јаболко Ручек: телешко, батат, брокула, тиквица и пашканат Вечера: остаток од ручекот Денес Доручек: овесна каша со сува слива, јаболко и цимет Ручек: брокула, компир, морков и целер(корен) Вечера: гриз со банана и малина
-вишна,гриз,тиква -ориз,карфиол,морков,пашканат,маслиново -јаболка,слива,палента(прв ден) -компир,тиквица,брокула,маслиново
Odamna ne sum pisala D palacinki od banana,jajce,oves i jagodi R hipp so misirka V trebase hipp corn so pavlaka ama ic ne ja saka ko da se davese(i palenta ne mi jade) pa se najadovme leb,pavlaka i patlidzan
8 месеци Д: Гриз, круша, слива, јаболко Р: Цвекло, тиквица, кромид, компир (заврши во канта цел, само 1 лажичка изеде )
Majki se izvinivam ne e soodvetna temava no e najaktivna da recam ve molam za predlozetemi dobar doktor na dedomi mu e dijagnosticirano alchajmer znam nema lek no kolku tolku da mu se pomogne od Bitola e inace
10месеци Д просо+јабилко+праска Р просото што остана+спанаќ+брокула+лукче+путер+кис млеко В ноќна холе
Д: јаболко, слива, кајсија, гриз Р: телешко со боранија, зелена тиква, кромид, карфиол и брокула В: палента со к млеко, пола изеде др мама дојаде ја јадеше ама нешто му се згади,далубсека ладна беше