Д: круша, банана, јаболка и овес на фрутак Р: телешко месо со боранија, зел тиква, кромид, карфиол, брокула, В: ноќна или банана со ад и бисквити
7+ Д: Овес, банана, вишни и грчки јогурт Р: Батат, брокула, пилешко и путер В: Палента, круша, боровинки и 1 лаж. грчки јогурт
8 месеци Д: Овесни снегулки, јаболко и ц.цимет Р: Телешко, компир, грашок, кромид и маслиново (како направив така фрлив )
8 месеци Д: просо со сува слива и круша Р: телешко, спанаќ, тиквичка и брокула В: овесна каша со круша
Не сум во Мк (не сум во можност да најдам домашно), купувам органско свежо, а ако мислеше на кој дел и давам батаче и бело мевце.
Имав просо сварено од сабајлето а спанаќ и брокула обарени и смрзнати На малку путер и водичка ги додадов само и ставив парче млад лук да се провари. Кога се олади додадов 2 лажици кис.млеко и за чудо многу му се свиѓаше и цело го изеде
Баш сега ми врати докторката дека може да давам За појадок за вечера? Само со млекце или додаваш нешто?
Д: гриз+слива+кокос Р:палента+жолчка+морков+млад кромид (само пола изеде комбинацијава само за бебе што прифаќа бљантав вкус) В:холе ноќна и некоја смока пред тоа неможеше да дочека