Д: овес со сок од мандарина, банана и киви до ц. цимет (комбинацијава е топ) Р: спанаќ, ориз, 1/8 жолчка од јајце ( прв ден) В: бисквити со круша и слива
D ovesni palacinki so ovosna kasa (mesto dzem ja mackam) i puter od lesnik i jabolko R telesko so lukce,tikvicka,kompir na maslinov i lebce rzano V grcki jogurt i malce palacinka malce lebce
Cimet uste ne sum dala deka se zAboravam cejlonski da kupam, a drugite koga izlegoa sezonski da se. Moeto pocna da jade oktomvri negde mislam deka za brzo se pojavija mandarini,kivi na pazar
Д: просо со јаболко Р: мисиркино, батат, карфиол, маслоново Д: гриз на хип ама вриштеше на лажица, изгледа заби ќе вади, па пола тоа касна, и една чашка од ракија јогурт
Д: јљнжболко, круша банана и овес на фрутек Р: пилешко месо со грашок, домат и морков В: банана, јаболка и гриз
Да да свежи, со тоа што првиот пат кога ѝ дадов мандарина, убаво ја исчистив и само пулпата ѝ ја дадов т.е мекиот дел да ја шмука, па потоа се сетив да ја исцедам и со сокот да направам каша, превкусно. Кивито гледам да е мекичко и првиот пат го исчистив без семки ѝ дадов. Веќе вториот ден оставив неколку семки, видов нема никаква реакција.
Јас му се спремам одамна, ама некако не ми се губат три дена за цимет. Од друга страна па без него не ми е комплетна кашата . Он топик: Д:Просо со круша, суви кајсии и банана (изеде цели три лажички) Р:Палента, брокула, авокадо (во план)
Д: круша, тиква, ориз Р: батат, тиквица, морков, пашканат и маслиново Измеѓу проба три, четири лажички кисела павлака (немаше мрштење)
Во ДМ Д: просо со кашичка круша и слива Р: киноа, тиквичка, брокула и 1/4 жолчка В: гриз со малина и банана
Д: палента, банана, грчки јогурт, кокосово м. и путер од бадем. Р: компир, кромид, боранија, морков, путер В: овесно млеко, бискоти, банана