Д: палента со кисело млеко (не го бендиса, едвај пола изеде) Р: телешко и морков (малку испадна), и готова каша на Холе со зеленчук
Имам цуцла со дупчиња и така давам... иначе сакам и на парчиња ама мноооогу ми е страв искрено. Јас му пасирам се на покрупно ама не се осмелувам за сам да јаде може ќе ме осудите ама имам видено бебе како се дави пред мене и ептен ми е страв Иначе не се водам многу по педијатарот за јадење и воведување храна... давам како сака бебе така беше и за оброците така и за ужинките. Искрено не ни знам дали треба или не
И јас си одам по него, му имам давано неколку пати пласирано печена тиква, ама пред месец два, а сега многу ретко, еве денес хипп кашата беша со шпагети неблендирани на ситни парченца, по малку давав, јадеше, нешто голта, ама џвака и има само 2 запчиња,заради тоа и јас многу не се осмелувам.. Засега е ок јаде си каши, некогаш погусти некогаш потечни ама ок е.. Нема проблем. Ќе видеме постепено мора да се учат, уште малку година ќе прават. Битно е да ја сакаат храната.
Д:јаболко, круша и ориз У: банана Р: телешко, компир, морков, пченка, млеко (готова каша на хип) В: палента со банана, сува слива и јаболче
Д: јаболко, круша, праска и палента У: Лино смоки( им се изнарадува, две ги стопи во секунда) Р: батат, тиквица, морков, пашканат, спанаќ и маслиново В: семолина
Д: просо и банана Р: киноа,цвекло,карфиол и м.м В: варено јаболко блендирано со бисквити,за прв пат многу и се допадна.
Д: палетна со жолчка и грчки јогурт Р: морков, компир и тиквичка (не ја пипна, не знам зошто, а претходно си ја делкаше... и си доби цице на крај) В: гриз со банана
Д: тиква, слива, кајсија и пченица Р: леќа, карфиол, зел тиква, кромид,цвекло, жолчка(првпат таква комбинација) В: ноќна хипп
Ај сефте и јас да напишам: (*од нејадачите сме) Д: Мулти граин на хипп со јаболко на хипп и АД Р: ориз на хипп со спанаќ и урда (прв пат како вкус) В:некоја житна млечна каша ќе е
Ајде и јас да се активирам во темава Од вчера Д: просо,јаболко печено и сливи од домашен компот Р: палента,спанаќ и урда(домашна) В: ноќна каша на хипп гриз,банана и какао Денес Д: мусли,со малина,банана со ад Р: ориз,спанаќ,морков,пашканат и лук-прв пат ставам В: семолина