8+ Д:кајсија, слива, јаболко и семолина У:пола шмукалче јаболко, праска, банана Р:компир, тиква, тиквица, кромид и мм В:палента со кисело млеко
Секогаш различно. Некогаш му ги правам како смути потечно за пиење, ако е банана ја пасирам, крушката варена на парченца и мандарината по резенка само ги љупам резенките зашто жилави му се неможе да ги изџвака
И јас да се вклучам овде конечно Денес точно 6 месеци, воведен еден цел оброк Д: ориз, морков, брокула и кромид (све излапа, околу 120гр)
Д: хељда со јаболка, суво грозје, боровинки и путер од кикирики Р: ориз, просо, лук, брокула и јајце В: бомбици (банана, овесни, урми, ленено семе, лешници)
Д: овес со јогурт( касна 2 лажички и после борба...видов не видов направив нова варијанта) Д*: мулту граин со банана и ад Р: пилешко, просо, кромид и блитва В: само млеко....немав нерви за каша, ме држи нервоза од сабајле
Д: ноќна каша на хип со јаболко и ад плус внатре ставено јаболко, банана и вишна (појаснување јас спиев, татко и и правеше доручек, што нашол во кујна ставил. Како му изела се, не ми е уште јасно) Р: киноа, батат, цвекло и малку урда В: палента со кисело млеко
Д: банана, јаболко, просо Р: батат, тиквица, морков, кромид, брокула, карфиол и мм В: хип инстант пченка со овошје
Д : каша на бабулове, денес овошна со зрнца Р: мисиркино месо со компир и пченка на хипп В: ноќна хипп со јаб и праска и семолина Денес готови, немав време да правам..
Д: тиква, јаболка, кајсија и просо(има и за утре, а и за мама остана малку) Р: тел месо со грашок, кромид, морков, зел тиква и брокула В: од доручекот што остана малку плус гриз