Јас уште немам воведено жолчка, но една моја другарка кога воведе и ја даваше со прст само жолчката и така си ја изедуваше цела 1/8 па во план ми е и јас така да пробам
Јас вчера му дадов 1/8 измешано со јогурт малку настрана и после продолжив со палента Сега втор ден дали да давам пак 1/8 или 1/4?
Да можеш и така, битно е да не се меша со поголема количина каша бидејќи може да не изеде се. Кога е 1/8 е мало количество, но цела жолчка чиста не знам дали ќе сака да ја јаде плус леплива е.
Измеѓу секое давање жолчка се прави пауза 2 дена. Јас идев по шемата 1/8 пауза,2 дена,1/4, пауза 2 дена, 1/2, пауза 2 дена, цела. Така побрзав бидејќи требаше да почне во градинка и немав време за дупло давање 1/8, 1/8, 1/4, 1/4, 1/2, 1/2, цела
Да кога ке дојде ред за цела многу е и тогаш ќе мора во каша,а ако има реакција уште на прво давање ке покаже
Pie samo pomegju doruchekot i ruchekot. Inaku plus pie pred spienje okolu 21h i nekade 3ipol chasot po polnok.Vkupno vo 24h ke mu dojde 3pati da pie,vkupno okolu 500ml ad.
Д: мусли со малина и банана Р: батат,тиквичка,пашканат и младо кромидче В: палента,урда и кисело млеко
Д: тиква, слива и јаболка и пченица Р: тел месо со боранија, зел тиква, кромид, брокула, карфиол В: ноќна или к млеко со палента
Јас давам плазма, ама многу ретко, еднаш до 2 пати месечно. Инаку во готови каши има,, чат пат давам, исто ретко. Давам најчесто, овошје( јаболка, кајсија, слива, праска, круша, банана, тиква, дуња) зеленчук ( компир, морков, брокула, карфиол, зелка, боранија, леќа, грашок, спањак, зелена тиква, кромид) жолчка, гриз, палента, просо, овес, месо, пченица, кисело млеко, јогурт и неколку пати моцарела, ама е многу мрсна.
Дали ако една кашичка направете денес и малото воопшто не е расположено за јадење истата ја ставате во тегличка во фрижидер и ја нудите утредента или ја фрлате?Прашувам оти моето е нејадач голем и секој ден фрлам еден или два оброка Колку грама или како рачунате големина на еден оброк?Јас се водам по тегличките мали од hipp но не знам дали е правилно така Не знам дали се прашањава за темава,ако има друга тема за ова ве молам пишете
8++ Вчера Д: банана, слива и спелта У:јогуртче Р: готова каша од Дм со пилешко, тестенини, морков и батат В: палента со кисело млеко Денес Д: просо, банана, јаболко и вишни У: пола шмукалче Р: батат, тиквичка, млад кромид, пашканат, морков, карфиол и мм В: во план семолина со слива
Д: јаболка, круша и гриз Р: ориз, спањак, жолчка, зел тиква, кромид, роквица, кисело млеко В: ноќна или к млеко со просо