Д: јаболка, кајсија и Банана пола тегличка од вчера + круша јаболка и гриз пола Р: од вчера пола со тестенини и болонезе и праз, карфиол, кромид млад, зел тиква и компир В: просо со овошје
9 месеци Д: Просо, јаболко, кајсии и 1 малинка (ја бендиса комбинацијава ептен бебе) Р: Батат, кромид, морков, маслиново (ќе бидам среќна 3 лажички ако изеде)
Д: семолина и додадов на холе каша од јаболко и шумско овошје Р: батат,целер,пашканат,морков и кромид В: палента,спанаќ и урда
Д: гриз со ад и банана Р: компир, морков, боранија, кромид, пашканат В: мултиграин на хип со ад и јаболко
8++ Д: јаболко, манго и овес У: две смоки лино Р: батат, морков, пашканат, младо лукче, карфиол и павлака В: палента со павлака
Па комбинирам и за ручек или доручек некогаш. Денеска измешав и со ручекот исто(батат, морков, пашканат, младо лукче, карфиол) . Знам да измешам и со спанаќ, ориз, брокула кога има комбинација. Со банана, јаболко, вишни насабајле. На Алпско ја користиме, неутрална е не е кисела. Тој и така без ништо да му дадеш ќе изеде цело канче . Ма да синко мој сака во принцип неутрални или кисели вкусови. Не е многу по благите.
9 месеци Д: Гриз, банана, 3 малини и ц.цимет Р: Пилешко, кромид, морков, батат, карфиол и маслиново. (За љубители на благо супер комбинација )
Konecno mi jade ruceci otkako vovedov jabolko po preporaka na clenkite tuka i se do sega nemam problem
8++ Д: манго, јаболко и палента У: пола шмукалче Р: телешко месо, морков, пашканат, компир, младо лукче и мм В: ноќна на Дм со три вида житарици
Д: кајсија, тиква, банана и пченица ( за денес и утре ) Р: тел месо со ориз, кромид, карфиол, брокула, морков, роквица (за денес и утре) В: ноќна или к млеко со леб или просо
8++ Д: круша, слива и просо У: пола шмукалче ( од вчера што ни остана) Р: батат, тиквица, морков, кромид, карфиол и мм В: во план семолина со јаболче
Која ноќна на хип мама? Д: ориз, круша и ад Р: палента, спанаќ, жолчка и грчки јогурт В: во план: мултиграин на хип со ад