Во овошните и во кашите житарка со АД/млеко ставам по едно мало лажиче путер. Некогаш мачкам и на американски палачинки.
8+++ Денес Д: јаболко, вишни, банана и снегулки од спелта У: пола шмукалче Р: телешко месо, сладок компир, пашканат, морков, младо кромидче, тиквица и мм В: во план палента со павлака (значи ја обожава )
Вчера : Д: јаболка, банана и слива и гриз Р: шпагети со болоњезе на хипп В: ноќна на хипп јаб и бисквити(му дадов прво ноќна што е 7 корн, не ја сакаше, па денес му ја направив со јаболко) Денес: Д: доручек од вчер(ми излезе повеќе, затоа, инаку јаде се со сласт) Р: компир, роквица, компир, кромид, жолчка и к млеко В: ноќната што ја правев сега со јаболко( се надевам ќе ја изеде,инаку се јаде)) ПС. Како давате краставици, нели горчат? Некни еден ден му дадов, веројатно горчлива, се заксшла и поврати. Ама онака свежа дадов да ја лиже и грицка...
Јас и давам свежа краставичка излупена и исечена на ленти/прачки. Ги шмука, обожава краставици. Требало да ја пробаш краставицата можеби ете горчлива се погодила, јас пред да и дадам нешто обавезно пробувам Д: Овесна каша со круша, целер, цејлонски цимет У: Цеден сок од калинка Р: телешко, компир, пиперка, кромид, мм В:палента со урда
Д: тиква, слива, јаболко и палента Р: тел месо со грашок, кромид, роквица, брокула В: ноќна на хипп или палента со к млеко
Д: мултигреин на хип со јаболко и нектарина Р: тарана со брокула, тиквичка, кромид и малку јогурт В: бисквити со ад и банана
Предходно 100% корн на хип а сега оваа италијанскава од Рептил. Тука на форумот некоја мама ја постираше.
Од Стокомак ја земав на Дел Густо, без јајца е. Ја сварив како за нас и и ја смешав со другиве работи. Ама мојава не јаде блендирано. Ако бебе е навикнато на течна храна не знам дали ќе ја сака, баш зрнеста е, се осеќа текстура.
Денес: Д: банана и јаболче У: шмукалче на хипп Р: леќа, морковче и павлака В: лепче со абц и јогурт - планирам
Повеќето тестенини се без јајца во нив. Тие што се со јајца се апла означени мислам, со сликичка од јајце напред на амбалажата. Јас денес ги земав од тинекс овие со спелта
9++ Д: Просо, слива, 2 урми, 2 малини Р: Телешко, цвекло, кромид, мм (во план ) В: Нешто млечно со палента