Ло Бело се поубави, одма се растопуваат, нема потреба да се мелат. И така во раче да дадеш да ги шмука се супер, зашто не се кршат, се топат.
Д: Киноа, круша, банана и малку мелени ореви ( бебе изеде преку 150 грама, што пие кафана ) У: Едно шмукалче Р: Мафини зеленчукови
Д: банана, вишни и гриз Р: телешко, печена тиквица и за "салата" млад кромид В: планирам од Лино тие како пудинг што се
9+ Д: боровинки, кајсија, банана и снегулки од спелта У: шмукалче (јаболко, манго) Р:телешко, тиквица, батат, морков, лукче, авокадо В:јаболко со бисквити на хип
Епа да си частиш и јас за малку ќе частев ради ручекот дека изеде повеќе од мала тегличка ама ми се укака со вечерата, малку изеде. Изгледа ја држеше ручекот. А размак од 4 и пол саати . Д: жолчка, палента и грчки јогурт Р: просо, брокула, кромид, морков, целер, праз, мм и лажичка грчки јогурт= скоро 150 гр. В: мулти граин на хип со ад =дали 70-80 гр изеде ***многу сладок беше ручекот изгледа
11 Д: лебче со крем сир и неуспешен обид за кива и банана Р: спанаќ со телешко и ориз и плус павлака В: макарони со болоњезе
Јас денес прв ден дадов, 9+++ е. Д: Морков, урма, банана, спелтини снегулки и кива Р: Палента, краставица јогурт (едвај касна )
8+++ Д: палента, урда, павлака, 1/2 жолчка Р: компир, морков, цвекло, моцарела В: гриз со ад и банана
Вчера: Д: авокадо, банана, бисквити и ад (леле како се залета на почеток си викам готово детево пројаде....до пола тегличе и толку беше) барем мерак ми направи тоа шо изеде беше со сласт. А остатокот за мама. Р: телешко, киноа, морков, пашканат, целер, кромид, праз, мм В: ноќна на хипп
Вчера Д: дуња, јаболко, банана и палента Р: компир, праз, роквица, кромид, карфиол и зел тиква, жолчка и к млеко В: овес к млеко и банана Денес Д: тиква, слива, банана Р: пилешко на холе, леќа, спањак, карфиол и зел тиква и к млеко В: ноќна на хипп јаб со бисквити или чоколино
9+++ Д: Овесни, круша, боровинка и кива Р: Телешко, млад кромид, лукче, леќа, батат (превкусна комбинација, цели 5 лажички изеде, просекот е 2 ) В: нешто млечно со гриз
9+ Д: јаболко, слива и просо У: банана и боровинки Р: пилешко, црвена леќа, кромид, морков, батат и мм В: палента со кисело млеко