Д: тиква, слива, банана Р: пил на холле, цвекло, кромид, грашок, зел тиква, карфиол и брокула В: чоколино( го поврати за жал, веројатно прејаден беше)
Д: овесна каша со јагоди и праски Р: ќофтиња со црвена леќа, жолчка, лебни трошки, лук со млечен намаз (не ги сакаше) У:2 јагоди В: ориз со морков, кромид, ц. Пиперка и мм
Д: просо со банана У: грчки јогурт со вишни Р: шпагети со брокула, жолчка, моцарела и јогурт В: ноќна на хип
Д: домашна тарана со кисело млеко Р: кафански денес јер годишнина од брак ни е, па ручкаше краставица и домат и помфритче. И носев и кашичка со микс зеленчук и од неа касна неколку лажички само В: шмукалче на хип од боровинки
Д: палачинки со овес и банана Р: парчиња брокула и батат. Не го изеде сето наеднаш, беше презаситен, па послето на гости јадеше кисело млеко со лепче + млад кромид (не ми судете, го обожава) В: ноќна каша
Овесот во блендерот (делот како сечко што е) го смелав, испасирав банана, ставив жолчка од јајце и вода. На крај ги печев во рерна на хартија за печење. Не ми излезе баш хомогена смеса како за првпат, не можеше во тавче за палачинки да се напраат па затоа вака. Следен пат би го направила потечно и можеби би пробала во блендер или со миксер да ја направам смесата, сеа со вилушка го измешав. Како за првпат беше ок, му се бендисаа, а и на мене. Од горе би ставила и овошје некое, вишни или сл.
Дивела шпагети обични, и ги кршам на парчиња и така ги варам, па мешам со друхиве состојки. Моцарелата ја рендам, од Тинекс земав една. Ептен убав ручек е, бебе збеснува пд што и се свиѓа.
9++++ Д: Гриз, круша, кајсии, ц.цимет Р: варено јајце со павлака В: палачинка со банана и тиквица (за нејадачи на зеленчук бананата одлично прикрива )
1 јајце, малку јогурт и маслиново, 1/3 банана, тиквица подебело кругче. Со рачен блендер се поминувам, после додавам брашно и пециво од око и печам на немасна тава. Во овие додадов и сусам, воведен ми е, не менува многу во вкус.
Д: банана, круша, слива, просо и 1/8 жолчка У: ја преспавме Р: боранија, морков, кромид, батат и мм В: во план овес со јаболко на хип
Д: Јаболко, боровинки, малини и просо Р: Ориз, морков, карфиол, тиквица и мм В: Палента, спанаќ и кисело млеко
Вчера: Д: жолчка, палента и г.јогурт Р: див лосос со зеленчук на хип (1 пат) В: чоколино со ад Денес: Д: банана, бисквити и ад Р: исто како вчера-пола тегличка В: мулти граин на хип со ад (во план)