9++ Д: мултигреин со малини У: банана Р: телешко, црвена леќа, кромид, морков, пашканат В: палента, жолчка, урда, кисело млеко
10 Д:Просо,слива,јаболко и круша У:Диња Р:Ориз,спанаќ,жолчка,морков и кромид В:Тиква и ориз (готова каша на холе)
10 Д:Просо и кајсија У:Кисело млеко Р:Телешко месо,ориз,зелка,морков и кромид В:Овес (инстант) и ананас
Majki kakvi jogurt, kiselo mleko i sirenje davate na bebinjata posle sedmiot mesec? I po kolku obroci na den im davate?
Јогурт, кис млеко битолски, сирење не давам, урда несолена од кам, грчки јорут на кри кри. После 7 мес почнав по 3 оброци да и давам, од 9 мес 3 оброци и една ужинка.
9+++ Д: мултигреин со манго и нектарина У: банана и јогурт Р: тарана, брокула, жолчка, моцарела(омилениот ручек) В: ноќна на хип
Варам брокула посебно, јајце нели посебно, па ја вадам жолчката, пасирам малце тоа. Ја варам тараната како за нас што ја варам, мешам се и рендам моцарела. Да ти кажам и мене ми е вкусно, а бебе го обожава.
Вриеш вода 1:3, кога ќе зоврие водата ставаш тараната, да се провари 5 мин, тргаш од рингла, покриваш со капак да поседи 5 мин и толку, цедиш ако има вишак вода. Едит: можеш и со кршени шпагети, исто е.
Здраво женски, имам прашање во врска со намирници. Како се даваат: Доручек (овошје + просо/овес, хељда/ и сл.), Ручек (месо/риба + поврќе) и Вечера какви житни чаши што би можела домашни да ги правам, пр овес со млеко? Да нема овошје навечер, така? Малата ми е 6++ и за сега има само ручече + доење.