Обична (има и органска) од Бако рефус што се продава само ја киснам преку ноќ и пред да ја варам ја менувам водата. Слободно и друг пат убаци се
10++++ Д:киноа и праска У:Банана,рибизли и цреши Р:телешко месо,морков,тиквичка,пашканат,пиперка и кромид В:палента,павлака и блитва
7+ Д: Пченичен гриз, јаболко, цимет и кокосово масло Р: Компир, морков, тиквица, пиперка, кромид и маслиново масло В: Банана во најава
9+++ Д: проја со морков, малку кисело млеко У:праска Р: печени тиквички, телешко, "салата" од домат и кромид В: некоја ноќна
Класика сарма ама со телешко и без сол Ориз, морков, пашканат, телешко, сварени, умотани во блитва и потпечена во рерна. Полн погодок ми беше сармава, се изналапа бебе
И мене ме настрви. А вчера посната леќа по рецепт на @Autumn Love ич не ја бендиса, едвај 5 лажички изеде. Затоа мама си се накрка. Следен пат ќе пробам по твојот рецепт, со мевце, може ќе го излажам.
Посна кога и ја направив, едвај со кис млеко касна малце. Ама затоа со телешко ја излапа цела. Реално и ретко кој бендисува леќа, по таа логика идев, да и се замаскира вкусот
11 Д:просо,боровинки и банана У:праска,лимон и урми Р:телешко месо,грашок,морков,пиперка,патлиџан (прв пат),целер и кромид В:компир,брокула и кисело млеко
7++ Д: Банана со ориз од хип, цимет и кокосово масло Р: Батат, брокула, тиквица, домат, кромид и маслиново масло В: Кајсии во најава
10++ Д: овес, јогурт, нектарина, малини У:банана и лубеница Р: гравче со морков и пиперка У: шмукалче В: просо со кис млеко
11+ Д:Просо и кајсии У:Банана и рибизли Р:Пилешко месо,ориз,пиперка,морков,пашканат и кромид В:Мусли со малини и банана на холле (инстант)
Вчера 6+ Д: Овесни снегулки + праска+ цц Р: компир + тиквица + лук Денес Д: шарена киноа + јаболко + банана Р: батат + морков + лук ( втор ден) Со каков мерак му правам каши Со каква сласт си ги лапка Љуби га мајка , фала богу ич не е на татко му,пребирлив